kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Ecevit, Lord kalıbı ayakkabı sever!'

Nurettin Cebeci, yıllardır Başbakan'a ayakkabı hazırlıyor. Ecevit'in klasik tarzı sevdiğini söyleyen Cebeci, "Bunca yıl bu memlekete hizmet etti, para almak olmaz" diyor

Başbakan Bülent Ecevit'in, yoğun gündeme karşın önceki gün akşam saatlerinde kabul ettiği bir heyet, dikkat çekti. Bülent Ecevit, Hasan Özcan'ın başkanlığında Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu yönetimini kabul etmişti. Yarım saat süren görüşmede Ecevit'ten sorunların çözümüne ilişkin söz aldılar. Ancak heyetteki bir kundura ustası da işbaşındaydı. Ankara'nın en eski ayakkabıcılarından Bale Kundura'nın sahibi Nurettin Cebeci Ecevit'in ayak ölçüsünü alıyordu. Cebeci SABAH'a konuştu. Nurettin Cebeci aynı zamanda devletin zirvesine ayakkabı yapan bir usta. Zira, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Hüseyin Kıvrıkoğlu'na da ayakkabı yapmış. Yakında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de ayakkabı hazırlayacak.

PARA ALMAK OLMAZ
Cebeci, 1974'de CHP Genel Başkanlığı yaptığı dönemde, Ecevit'in Meclis'teki odasına bizzat giderek, kendisine bir ayakkabı dikmek istediğini anlatmış. Gerisini ondan dinleyelim: "Ayak kalıbını aldığımda, benden Lord kalıbı ayakkabı istemişti. Kendileri tarif etmişlerdi. Ayakları ince uzun olmasına rağmen, geniş burunlu bağcıklı, klasik bir ayakkabı istemişlerdi." Cebeci, 1974'den bugüne kadar Ecevit'e değişik zamanlarda toplam 8 çift ayakkabı dikmiş. 41 numara ayakkabı giyen Ecevit'in şimdi daha rahat olan Rok kalıbı bir ayakkabı istediğini söyleyen Cebeci, Başbakan'a oğlak derisinden, siyah renk, bağcıksız bir ayakkabı dikecek. Koku yapmaması için iç astarı keçi glaseden dikilecek ayakkabının tabanı da daha esnek ve hafif olması için ince köseleden olacak. Cebeci, Ecevit'e diktiği ayakkabılardan para almak istemediğini ve para almamanın formülünü bulduğunu söylüyor: "2'nci çift ayakkabısını götürdüğümde 'Hediye bir kere olur' dedi ve parasını ödemek istedi. Ama ben bunun da bir formülünü buldum. O günden sonra diktiğim ayakkabıları ya korumalarına ya da özel kalemine bırakarak ayrıldım. Bunca yıl bu memlekete hizmet etti. Para almak olmaz."

İşte Cebeci'nin ünlü müşterileri
Ankara'daki Bale Kundura'yı 35 senedir işleten Nurettin Cebeci'nin pek çok ünlü müşterisi olmuş. Askerlerin ve siyasetçilerin bağcıklı, klasik modelleri sanatçıların ise bağcıksız, rugan, sahne ayakkabılarını tercih ettiğini söyleyen Cebeci'nin ünlü müşterilerinden bazılarının ayakkabı tercihleri şöyle.

* Eskİ Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 40 numara ayakkabı giyiyor. Kendisine Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra 2 adet bağcıklı, sivri burunlu ayakkabı hazırlamıştım.

* Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu 42 numara ayakkabı giyiyor. Bağcıklı, üniforma altına giyebileceği 2 çift ayakkabı diktim."

* Zekİ Müren Ankara'da sahneye çıktığı bir dönemde kendisine bir çift ayakkabı diktim. 39 numara ayakkabı giyiyordu. Müren Ayağı taraklı olduğu ve asker botu topuğunda kemik çıkmasına yol açtığı için benden rahat, süet, bağcıklı bir ayakkabı istemişti.

* Adnan Şenses 41 numara ayakkabı giyiyor. Kendisine 10 çift ayakkabı hazırlamıştım. Sahne kostümlerine uygun bağcıksız, ayağı saran, rugan, sahne ayakkabılarını tercih etmişti.

Fatma CAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır