kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Esenler savaşına 40 tutuklama

Romanlarla Siirtliler arasındaki sokak savaşında gözaltına alınan 148 kişi dün hakim karşısına çıktı. 108 kişi serbest bırakıldı, 1'i çocuk 40 kişi ise tutuklandı

İstanbul Esenler'de geçen hafta sonu bir kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanması ve pekçok ev ve işyerinin hasar görmesine yol açan olaylarda gözaltına alınan 10'u çocuk 148 kişi, polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan 7'u çocuk 104 kişi, savcılıktaki sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Biri çocuk 44 kişi ise "kamu malına zarar vermek", "görevli memura mukavemet", "6136 Sayılı Yasa'ya muhalefet ederek ruhsatsız silah taşımak", "ölümle biten kavgada ölene el uzatmak" suçlarından tutuklanmaları istemiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 44 zanlıdan dördü çıkarıldıkları Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılırken; 40'ı tutuklandı. Sanıklardan Güler Sağır, Leyla Yolcu ve T. E (14) Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne, diğer sanıklar ise Metris Cezaevi'ne gönderildi.

25 KİŞİ ARANIYOR
Gözaltına alınan zanlıların yapılan sorgusunda ise olayların, Yalçın Atlı ve Kazım Ekerek arasında demir kapıya kaptırılan "kaynak" nedeniyle cıktığı anlaşıldı. Atlı ve Ekerek'in kapı borcu nedeniyle tartıştığı ve darp suçundan 3 Mart günü gözaltına alınan bu iki kişinin sorgusundan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan polis, olaylar sırasında yaşamını yitiren Nusret Özcan'ın katil zanlısının kimliğini belirledi. Polis, katil zanlısıyla birlikte olaylara karıştığı anlaşılan 25 kişiyi de her yerde arıyor.

Olayların ardından mahallede yapılan aramalarda ele geçirilen 1 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 16 adet pompalı tüfek, doldurmalı ve kırma tüfek ile 5 adet çeşitli çap markada toplam 22 silah dün basın mensuplarına gösterildi. Olayların büyümesine neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan çeribaşları Çetin Ertekin, Cevat Atlı, Hasan Basiç, Mehmet Sarı ve Yılmaz Gezginci ise mahalle sakinlerinin Romanları küçümsemesi nedeniyle kavganın büyüdüğü yorumunu yaptılar.

Bursa'da Romanların mahallesine operasyon
Bursa polisi Esenler deneyimin- den sonra muhtemel olayları önlemek için Roman vatandaşların yaşadığı Kızyakup Mahallesi'ne operasyon düzenledi. 30 kişi gözaltına alınırken, çalıntı mallara da el konuldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 300 kişilikÇevik Kuvvet desteğiyle dün sabah saat 04.00'te Kızyakup Mahallesi'ne baskın düzenledi. 15'i bayan memurdan oluşan polis ekipleri, sabıkalı vatandaşların evlerini basarak didik didik aradı. Aramalarda çok sayıda çalıntı halı ve giyim eşyası ele geçirildi.

Mustafa ŞEKEROĞLU - Perihan YILDIZ - Neslihan KESKİN - Umut TÜTÜNCÜ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır