kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Petrol kralına gözaltı

İstanbul'da kamu kurumlarının akaryakıt ihalelerini alarak adını duyuran petrolcü Sabri Donat ve 18 adamı, silahlı çete kurmak ve adam yaralama suçlarından gözaltına alındı

Özellikle İstanbul'daki kamu kurumlarının akaryakıt ihalelerine girerek adını duyuran tanınmış petrolcu Sabri Donatfve 18 adamı, toplam 30 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde, silah zoruyla tahsilat yapma ve 6 ayrı adam yaralama suçlamasıyla sorgulanan Sabri Donat'ın adliyelerin akaryakıt ihalelerini düşük fiyat vererek aldığı bu sayede edindiği adli çevre ile kendisine dokunulmazlık zırhı sağladığı öne sürüldü.

Operasyon kapsamında, Sabri Donat'ın Kumkapı'da bulunan Türen Turizm San. Tic.Ltd Şirketi ve Zeytinburnu'nda bulunan Temsan Tekstil İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. adlı akaryakıt istasyonlarının depolarına ve evraklarına da el konuldu. Bu istasyonlarda faturasız, kaçakf benzin satışı yapıldığı tesbit edildi.

DOSYASI KABARIK
Sabri Donat'ın gözaltına alındığını duyan çok sayıda savcının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak bilgi almak ve bu doğrultuda verilen ihaleleri iptal etmek istedikleri belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan Sabri Donat, Tahirhan Örkmez, Cevat Yılmaz, İsmail Yılmaz, Erken Örkmez,fYusuf Örkmez, Hasan Basri Karatekin, Cafer Ayan , Mustafa Örkmez, Sabri Polat , Fuat Aslan, Abuzer Akay, Faik Aslan, Hakan Güven, Yüksel Güven, Yaşar Aslan, Ahmet Polat, Abdurrahman Üzüm ve Hasan Akay için İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 4 günlük gözetim süresi verildi.

Donatlar, geçen yıl da Kocaeli'nde jandarmanın başlattığı Beyaz Benzin Operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Sabri Donat ve Naif Donat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğeni Fevzi Donat tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hazırlanan iddianamede; Sabri Donat, Naif Donat ve Fevzi Donat hakkında cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak, ticaretef hile karıştırmak ve özel evrakta sahtecilik suçlarından 2,5 yıldan 7 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İhsan DEMİR - Veli SARIBOĞA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır