kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gafletin bedeli ağır oldu

Levent'teki İş Bankası soygununda ihbarları önemsemeyen iki trafik polisi açığa alındı

SIRA 155'Çİ POLİSTE
Türkiye İş Bankası 4. Levent Şubesi'nin soyulmasının ardından soyguncular tarafından kaçırılan ve yarım sonra serbest bırakılan trafik polisi Erdal Demir ile olay yerinde olduğu belirlenen trafik polisi Lokman Akça açığa alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in İstanbul Valiliği'ne gönderdiği yazı üzerine açığa alınan polisler hakkında soruşturma başlatılacak. Trafik polisinin, trafikle sınırlı kalmaması, operasyonel olması ve olaya müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, 155 numaralı Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunulmasına rağmen dikkate alınmadığı yolundaki iddiaları da araştırdıklarını, görevli polisi buldukları takdirde onu da açığa alacaklarını, ayrıca soyulan şubenin güvenlik görevlisi hakkında da soruşturma başlatılacağını açıkladı.

ÖRGÜT ŞÜPHESİ
Polis yetkilileri Levent'teki soygunun ardında yasadışı terör örgütü olabileceğinin ağırlık kazandığını belirtti. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ise aynı gün içinde gerçekleşen iki soygunun birbirinden bağımsız olduğunu açıkladı.

Olay yerinde bulunan ve 1 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 1 Kaleşnikof'tan atıldığı anlaşılan çıkan mermi kovanları ve bankada çalışan 30 personelin parmak izlerini incelemeye alan yetkililer, ilk soygunda kulanılan 30 BE 9053 Laguna marka otomobilin önceki gece bir kişi tarafından Ortaköy'de gasp edildiğini söyledi. Polis Ortaköy'de gasp edilen 34 UE 761 Laguna marka otomobilin, soygunda kulanıldığını ancak üzerine sahte plaka takıldığını kaydetti. Arabayı çalanla, soygunculardan birinin eşgalinin de benzediği öğrenildi.

Mustafa ŞEKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır