kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Emlak Vergisi tasarısı Meclis'te kabul edildi
Emlak Vergisi'nde 4 yılda bir beyanname verilmesini kaldıran tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Vergi Usul, Emlak Vergisi ve Harçlar Yasası'nda değişiklik yapan yasa, rayiç bedel yerine inşaat maliyetlerine göre belirlenecek vergi değeri üzerinden Emlak Vergisi alınmasını hükme bağlıyor. Buna göre, 2002 yılı genel beyan dönemi için takdir komisyonlarınca geçen yıl tespit edilen arsa ve arazi birim metrekare değerleri, yasanın yürürlük tarihinden itibaren 30 gün içinde yeniden belirlenecek. 2002'ye ait Emlak Vergisi, son beyannamedeki bilgiler ile arsa-arazi birim metrekare değerleri ve inşaat maliyet bedelleri dikkate alınarak bulunan vergi değeri üzerinden, birinci taksit düşülerek kalanı, kasım ayı içinde ikinci taksit olarak ödenecek.

Türk Telekom'un hedefi Bulgaristan
Türk Telekom, Bulgar Telekom şirketi Bulgarian Telecom Company (BTC)'nin peşine düştü. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Telekom'un stratejik olarak bölge ülkelerinin telekom şirketleriyle ilgilenmesi gerektiğini belirterek, bir süredir özelleştirme kapsamında bulunan BTC'nin bir kısım hissesini satın almayı bu anlamda önemli bir fırsat olduğunu gördüklerini kaydetti. Vural ancak BTC'nin yüzde 65 hissesinin satın alınması konusunda son kararın Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk'e ait olduğunu söyledi. Financial Times'da yer alan habere göre de Bakan Vural ve Bulgar Ulaştırma Bakanı Plamen Petrov, satışta fikir birliğine varmak için görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerin ardından alınan bilgiye göre, her iki taraf da satış işlemine olumlu bakıyor.

Koşar, 9'uncu kez dericilerin başkanı
Türk Deri Sanayicileri Derneği yeni yöneticilerini seçti. Geçtiğimiz gün 203 üyenin katılımıyla gerçekleşen olağan genel kurulunda yüzde 40'lık bir farkla Turgut Koşar, seçimi 9'uncu kez kazandı. Koşar'ın listesinde Ege Deri Sanayicileri Başkanı Şener Altıncezve, Çorlu yeni Arıtma kooperatifi Başkanı Erdoğan Kantarlı'nın yanı sıra İstanbul'dan Abdrurrahman Çağlar, Cengiz Sınal, Levent Karaçam, Musa Şahin, Osman Güneş, Önder Bozdağ, Reşat Cihaner ve Tacim Yiğit yer aldı. Türk deri sektörünün en büyük probleminin kalitesiz hammadde olduğunu ve bu nedenle hammaddenin yüzde 65'ini yurtdışından getirdiklerini belirten Koşar, bu yıl dernek olarak öncelikle bu sorunun üzerine gideceklerini belirtti. Tarım Bakanlığı'nın üzerine düşeni yaparak yasa çıkardığını söyleyen Koşar, bu konuda yönetmenlik yayınlanması için çalışacaklarını vurguladı.

Toprakbank'a üç grup talip
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Fon'a devredilen Toprakbank'ı; Global Menkul Değerler, Oyak Bank ve Türk Dış Ticaret Bankası'nın incelemesine izin verdi. BDDK'dan yapılan açıklamada, 15 Şubat 2002'de satışa çıkarılan Toprakbank ile ilgili olarak, belgeleri yeterli bulunan Global Menkul Değerler (Global Menkul Değerler, Avrasya Yatırım Holding, Templeton Stategic Emerging Markets Fund LDC, Piraeus Bank Konsorsiyumu adına), Oyak Bank ve Türk Dış Ticaret Bankası'nın başvurusunun kabul edildiği belirtildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır