kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Küçükler POAŞ'a koştu

Petrol Ofisi'nde halka arzı planlanan hisse miktarı 7.5 milyon lot iken iki katı talep geldi. Talebin yüzde 87.40'ı küçük yatırımcıdan

Uzun bir süre sonra Borsa'nın en büyük halka arzı olması beklenen Petrol Ofisi'nde ön talep toplama süreci sona erdi. Halka arzı planlanan hisse miktarı 7.5 milyon lot iken 16.3 milyon lot talebin gelmesi Özelleştirme İdaresi'nde büyük memnuniyet yarattı. İlk başta elinde bulunan yüzde 42.3'lük payın yüzde 15'nin arzı için SPK'dan izin alan ÖİB'nin yurtdışındaki talebi de gördükten sonra bu rakamı yukarı çekmesi bekleniyor.

Borsadaki hemen her kesimin merakla beklediği POAŞ'ta ön talep toplamanın bitmesi ile ortaya çıkan rakamlar dün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İMKB'ye gönderilen bir yazı ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada Petrol Ofisi'nin 7.5 trilyon lira nominal değerli ve çıkarılmış sermayesinin yüzde 15'ine tekabül eden hisseye iki katı aşkın talep geldiği bildirildi.

99 BİN 946 BAŞVURU
Rakamlar ÖİB'nin ön talepte bulunan küçük yatırımcıya yüzde 12, Petrol Ofisi çalışanlarına yüzde 15 oranında satış fiyatı üzerinde iskonto yapması kararının küçük yatırımcının talebini artırdığını ortaya koyuyor. Toplam 99 bin 946 kişi 16 milyar 338 milyon 815 bin adet hisse senedi talebinde bulunurken, bunun 14 milyar 280 milyon 839 bin adetine 98 bin 476 küçük yatırımca talip oldu. Bu arada 888 bin Petrol Ofisi çalışanı 186 milyon 13 bin adet, alım gücü yüksek 467 bireysel yatırımcı 1 milyar 231 milyon 633 adet, 114 yerli kurumsal yatırımcı da 640 milyon 212 bin adet ön talepte bulundu.

Road-show'lar tam gaz sürüyor
Hafta başında POAŞ'ın yabancı yatırımcılara tanıtımı için Petrol Ofisi'nin yönetimi ile Milano'ya uçan Uğur Bayar'ın dünkü durağı Londra idi. Milano, Zürih, Amsterdam, Frankfurt, Edinburg, Dublin ve son olarak Amerika'daki POAŞ ile ilgili road-show'lara katılacak olan Bayar'ın Türkiye'ye dönüş tarihi 17 Mart'ı bulacak.

Tüpraş'ta olduğu gibi Petrol Ofisi'nde de ağırlığı yerli yatırımcıların alması bekleniyor. POAŞ'la ilgili sirküler 10 Mart'ta yayımlanacak. Kesin talep toplama ise 13-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tekel bu kış özelleşiyor
Özelleştirrmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Tekel'in özelleştirme stratejisi için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Danışman şirketlerle çalışma yaptıklarını belirten Karakoyunlu, Tekel için özelleştirme takvimini ekim-kasım-aralık ayları olarak belirlediklerini kaydetti.

2002 yılının birinci çeyreğinde temel hedeflerin POAŞ'ın halka arzı olduğunu ifade eden Yılmaz Karakoyunlu, "2002'nin ikinci çeyreğinde en önemli konu Tüpraş'ın halka arzı, SEKA'nın varlık satışının gerçekleşmesi ve Bolu'daki Metal İşletme hisselerinin blok satışı" diye konuştu.

Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, haziran ayından itibaren ise yılın üçüncü çeyreğinde Petkim'in yüzde 51 blok satışının en önemli gündem maddelerini oluşturacağını ifade etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır