kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şimon! Beni bombalıyorlar

Filistin lideri Arafat, İsrail Dışişleri Bakanı Peres'le telefonda görüşüyordu. İsrail helikopterleri 10 metre yanındaki depoyu vurunca Arafat böyle bağırdı
İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres, önceki gece Filistin lideri Yaser Arafat'la telefonda görüşüyordu. Batı Şeria'ya bağlı Ramallah'ta İsrail ordusu gözetiminde olan Arafat'la sohbet sürerken, İsrail helikopterleri karargahın 10 metre ilerisindeki Bilim Komitesi'nin deposuna 2 füze attı. Yediot Ahranot gazetesine göre Peres, tam bu sırada Arafat'a "Başbakan Ariel Şaron ortalığın yeniden yatışması konusunda son derece iyi niyetli" diyordu. Arafat bir anda Peres'e "Sen bana barıştan söz ediyorsun. Şimon! Beni bombalıyorlar. Bu zamanda barış konuşamam" diye cevap verdi. Peres de karşılığında "Çok üzgünüm. Bombardımanın durması için elimden geleni yapacağım" dedi. Peres daha sonra Savunma Bakanı Binyamin Eliezer'i aradı. Eliezer de füzelerin karargahın 300 veya 400 metre ötesine düştüğünü açıkladı.

TARİH YARGILAYACAK
İsrail basının tabiriyle, Ortadoğu'da durum "kötüden en kötüye" doğru ilerlerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan yazılı bir açıklama yaptı ve İsrail ile Filistin yönetimlerini eleştirdi. Annan "İsrail ve Filistin yöneticileri bu kıyım yüzünden tarih önünde hesap verecekler. Durum kontrolden çıktı. Felakete doğru gidişin sürmesine izin verildiği takdirde hem İsrail hem de Filistin halkları zararlı çıkacak" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır