kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Florya'daki çıbanbaşı Suat

10 gün önce başlayan teknik direktör krizi, G.Saray'da taşları yerinden oynattı. Aslında iyiniyetle işe başlayan ve geçmişten doğan hatalara sünger çekmek isteyen G.Saray yönetimi, bu olaylarda rol alan usta taktisyenler (!) sayesinde beklemediği bir hüsranla karşılaştı.

G.Saraylı genç yöneticiler, işin aslına bakarsanız futbol takımında yıllardır varolan bir sorunu ve bunun temsilcilerini ortadan kaldırmak için yola çıkmışlardı. İlk hedef takımda sürekli huzursuzluk yaratan, Florya'daki çıbanbaşı Suat'tı. İşte Suat'ın birkaç marifeti:

* Her fırsatta yönetime "Alacaklarımız ne olacak?" teraneleri okuyor. Özellikle gençleri etki altında bırakıyor.

* Hangi futbolcular kaç para alıyor, onu kovalıyor. Diğer arkadaşlarını da 'Madem o kadar çok para alıyorlar, takımı onlar kurtarsın' diyerek provoke ediyor.

* Maddi kaygılar yüzünden Murat Sözkesen'e karşı - Jardel'e olduğu gibi - bayrak açılmasını sağlıyor. Kaptan Bülent'i devamlı öne sürüp "Para, para" diye tempo tutuyor.

* Kendisine verilmek istenen cezaları haber alıp, G.Saraylı yöneticilere telefon açıyor. Ve "Biz G.Saray'da kimleri eskittik. Bana ceza veremezsiniz" deme cüretini gösteriyor. Sen kimsin be kardeşim?

Terim gittikten sonra dokunulmazlığını ilan eden, Hakan Ünsal ve Arif'ı yanına alarak bir grup oluşturan, takıma yararından çok zararı olan Suat'ı cezalandırmak için start alan operasyon, bir anda hedefini şaştı. Lucescu'nun yaptığı yanlış açklamalar yüzünden işin şekli değişti. Terim kendisine yapılan yoklamalara "Olabilir" deyince, günlerce çarşaf çarşaf sayfalar dolduran fiyasko ortaya çıktı. Esas oğlan Suat ise bu toz bulutu altında şimdilik kendini kurtardı. En azından o öyle sanıyor.

Aslında kazanan olmadı
Masumane başlayan hareket, yuvarlak konuşmalar nedeniyle yönetim krizine dönüştü. 25 yıllık iki dost Fatih Terim ile Fatih Altaylı arasında kırgınlık başladı. Ve bugünkü kriz, G.Saray'da yakın gelecekte yaşanacak ciddi çatlakların da habercisi oldu.

Bu krizde kârlı gözükenler, neler kaybettiklerini ileride daha iyi anlayacaklar. Bunları da çok yakında açıklayacağız.

Bu işte G.Saray camiası toptan kaybetti. Kendi kurşunu ile yaralanan yönetime şimdi düşen camiayı tedavi etmek. Yaraları sarın, hem de acele sarın. Ama yaralıları da ortada bırakmayın. Ya tedavi edin ya da gömün. Ve ne olur biraz da susun!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır