kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gece doğumlarında kayıp gündüze göre daha yüksek

Bebek doğumlarıyla ilgili yapılan son araştırmalarda gece doğan bebeklerin gündüz doğanlara oranla daha fazla ölüm oranı yaşadıkları ortaya çıktı.
Tam olarak neden böyle bir farklılık çıktığını bilmeyen uzmanlar, muhtemel nedenler arasında gece vardiyasında daha az deneyimli personelin çalıştığını veya bazı doğumların vardiya değişimine denk gelmesini sıralıyorlar.

Tıp dünyası ALKOL tedavisi ilacının yeterliliğini tartışıyor
Amerikalı araştırmacılar, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmasına rağmen naltrexone adlı ilacın alkoliklerin tedavisinde etkili olmadığını belirledi. Yale Üniversitesi uzmanları 627 alkolik üzerinde 12 ay süreylef yaptıkları denemede naltrexone'nin tek başına etkili olmadığını belirlerken, belki başka psikolojik ilaçlarla birlikte verilmesi durumunda bir sonuç alınabileceğine karar verdi.

Mısırlılar, 4 bin yıl önce gebelik testi yapıyorlardı
Gebelik testinin günümüzden 4 bin yıl önce hiçbir ilaç kullanılmadan uygulandığı ve doğacak çocuğun cinsiyetinin de belirlenebildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, M.Ö. 2200 ile 2000 yıllarında Mısırlıların, buğday ve arpa kullanarak kadının idrarına bakıp gebelik testi yaptıkları ve bu yöntemle kadının hamile olup olmadığını ve çocuğun cinsiyetini anlayabildikleri ortaya çıktı.

Savaş SUZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır