kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kıbrıs Hakkında

AYTAÇ ER

İlk olarak Kıbrıs'ı verme veya satma taraftarı kesinlikle değilim.Ben Kıbrıs'a okumaya gidene kadar Kıbrıs'ı yavru vatan olarak görüyordum.

Fakat öyle olmadığına orada okurken karar verdim.Nasıl mı???Kıbrıs'da öğrencilerin kullandığı arabaların plaka harfleri' Z Z ' dir.Bunun Kıbrıs'da Kıbrıslı KARDEŞLERİMİZ tarafından nasıl adlandırıldığını bilen varmı???

Z Z=Zararlı Ziyaretçi

Z Z=Zorunlu Ziyaretçi

Böyle bir aşağılama örneği varmıdır.Kıbrıs'da benim vatanım arkadaşlar.Yavru vatan diil.Benim askerim savaştı orada.Yavru vatan diye bişi yok bence.

Kıbrıs ekonomisine gelince:Kıbrıs halkının kaçının paraları Türk bankalarında kaçının paraları İngiliz bankalarında.Lütfen bunun net bir açıklaması yaplısın.Kıbrıs'da esnaf saat sabah 10:00 da dükkan açar,saat 12:00 da öğle tatili yapar,saat 13:00 de dükkan tekrar açılır ve en son saat 17:00 da kapanış.Hadi bunları da anladık;bari gelen müşteriyle ilgilenilsin.Orada yaşayan halkın paraya ihtiyacı yokmuş gibi bir imaj var nedense.Mal satsa da olur satmasa da.

Kıbrıs'da yaşan halk Kıbrıs için ne yapmış ki şimdi bir Kıbrıs Türkü olayıdır gidiyor. İlk önce İngiltere'deki paralarını getirsinler,ellerini taşın altına bi koysunlar bakalım. O zaman nasıl oluyomuş.Ayrıca Türkler geldi rahatımız bozuldu.cümlesi de Kıbrıs'ta yaşayanlar tarafından kurulmuş bir cümledir. Sizde Türksünüz sayın Kıbrıs halkı.Ben İstanbul Türk'üyüm,ben Ankara Türk'üyüm diye bişi olamayacağı gibi Kıbrıs Türk'ü diye bir ayrım da olmamalıdır.En kısa zamanda birlik olmanın ve Kıbrıs ekonomisine katkıda bulunmanın mantığını çözmeniz dileğiyle...

Saygılar...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır