kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tantan ve demokrasi

Dr. NURHAN TOGUCf

Sabah ta yayinlanan TANTAN'A KOC SUCLAMASI baslikli yaziyi huzunle okudum. Sayin Tantan ulkemizde sayisi bir elin parmaklarini gecmeyecek kadar az olan onurlu burokrat vef siyasetcilerimizden biridir. Hep ovgu ile andigim bu idealist insana karsi girisilen karalama politikasini esefle kiniyorum. Sayin Tantan bu ulkeyefis takipciliginin ve meclis lobiciliginin milletvekilli olmanin onkosulu olmadigini ispatlamistir.

Oyle bir ulke dusununuzki, milli gelirinin %5 i nufusun %5 i tarafindan payediliyor, burokratlarifkomisyon almadan gorevlerini yapmiyor, adalet sistemi tamami ile iflas ettiginden dolayi, adalet silahli soygun cetelerince gerceklestiriliyor.

Ulkenin nerede ise 25 yil yonetiminde bulunmus bir partinin baskaninin ailesif"hayali ihracat" kavramini literaturumuze kazandirirken es ve dostlarinin pastadan aldiklari pay buyudukce istahlari daha da kabariyor. Bir diger saygin! partimizin cok sayin baskaninin ise Mavi Akim projesinden aldigi komisyonun 50 milyon dolar oldugunu Misirda ki sagir sultan bile biliyor. Bu arada soygunlar dan dolayi her yil biraz daha buyuyen konsolide butce giderleri ayni nedenlerle her yil kuculen gelirleri karsilamaya yetmiyor. Tabiki bu aradaf devlet bankalari araciligi ile ese dosta verilen nerede ise faizsiz sozum ona tesvik kredilerinin phakkinida vermek gerek. Ne de olsa gecen sene bu is bize 12 Milyar dolara cikmisti, guzel bir de ismi var bu soygununf"devlet bankalarinin gorev zararlari".

Eh bunca soygunun bir sekilde finansmani da gerekiyor tabiki, saygi deger! bir politikacimizin belirttigi gibi "demokrasilerde care tukenmez" deniliyor ve onunda cozumu bulunuyor. Bir diger deyisle,f soyguna kaynak yaratilirken bir diger soygun kapisi daha yaratiliyordu. Bunun da adi "devlet ic borclanma senetleri" olarak konuldu. Bunlar oyle guzel finansal enstrumanlar ki, yine ayni es-dost sinifi yuzde yuzellilik reel faizler ile bir kat daha zenginlestirildiler. Tabiki bu arada devletin para basma yetkisini kotuye kullanmasi sonucu ortaya cikan ve yillardir ulkemize konuk ettigimizfenflasyon canavarini da unutmamak gerek....

Iste yillardir icinde yasadigimiz ulkeden kisa bir ozet, "Vatan a ihanet " kavrami burada yerinde midir sizce? Inanilmaz tablolar bunlar....., Ustelik bu insanlar arada bir pastadan pay alma kavgasi yapmasalar, hicbirseyden haberimiz olmayacak, cunku sistem cok guzel oturtulmus, Isadami, burokrat ve siyasetci ucgeni icinde herkes komisyonundan memnun gorunuyor.... hani aptal yerine konmak deyimi varya iste o tam bizim icin. Ama yine de kimsede cit yok, halenfonurlu politikaciya, durustfdevlet memuruna, basarili akademisyene bu millet sahip cikmiyor, cunku hepimiz mesguluz. Ne ile biliyormusunuz, televole ile, rayting rekorlarini yalnizca magazin programlari kiriyor....IYI TELEVOLELER TURKIYE,ffUYANDIGIN ZAMAN COK GEC KALMIS OLABILIRSIN....

Ben kendi adima sayin Tantan a yapilan karalama hareketini esefle kiniyor ve Sabah gazetesine Hyde Park forum u icin tesekkur ediyorum.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır