kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu soruları cevaplayacak bir babayiğit arıyorum

YAŞAR SERT

Aşağıdaki sorulara içtenlikle cevap verilmesini istiyorum.

-Lozan Barış Antlaşmasında, Churcill'e Anlaşma sonunda Türklerin isteklerinin çoğunun kabul edildiği eleştirisi yapılması üzerine, kendisinin "Biz Türklere her istediğini verdik ama, dinlerini elinden aldık." Dediği doğrumudur?

-Yeni seçilen Amerika Başkanı, başkanlık yeminini ederken İncile el basarak göreve başlıyorda, bizde neden böyle başlanmıyor?

-Laikliği, dinin Devlet işlerinden ayılması ve kişilerin inanç özgürlüğü olarak özetlersek; Orduyu yöneten bir çok General var. Laik bir Orduda Cuma Namazına yada Bayram namazına giden bir general ne gördüm, nede duydum. Merak ediyorum, masumane olarak İslam Dininin gereklerini yerine getiren her kişiyi potansiyel İrticacı olarak mı görüyorlar? Bunun aksini iddia ediyorlarsa, peki neden Orduyu yöneten bir çok Generalin içinde Cuma namazına yada Bayram namazına giden general yok! Yoksa orduyu yönetenler Laiklik kisvesi altında islam Dinini asimilizemi etmek istiyorlar? Tarihte, zaferlerin kazanılmasının ardında yatan şehitlik ve inançlı kutsal asker ocağı menfumunu bozmak için, neden ellerinden geleni yapıyorlar?

-Televizyolardada görüldüğü üzere, yurt dışında Din Adamlarının saygın ve itibarlı durumda olmasına karşılık, bizde neden esamesi okunmuyor?

-Batı Ülkelerinde Çocuklara din eğitimi, Kliselerde 3 Yaşlarından itibaren verilmesine karşılık bizde ise, adeta dinden koparılması için neden elden gelen yapılıyor?

-Her ülke Dinine sahip çıkıyor. Bizde neden sahip çıkılmıyor? Sahip çıkıldığı iddia ediliyorsa, neden yukarıdaki denilenler yapılmıyor?

Bana gelince, ne irticacıyım nede vatan hainiyim. Ülkesini seven ve gelişmiş ülkelerdeki gibi yaşamak isteyen ve bunlara anlam veremeyen sade bir vatandaşım.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır