kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sabah'ı kutluyorum

HÜSREV ÖZEL

Merhaba,

Sabah'ın gazetecilikteki tartışılmaz üstünlüğüne bir de böyle sanal ortam desteğinin eklenmiş olmas ve hatta okurları bir parkta buluşturma fikri.... bütün bunlar kuşkusuz yüksek takdire şayan işler.

Şimdi konuya gelelim. Son günlerde kamu oyunda en çok dikkat çekmekle kalmayıp, bir hayli de kaygıya yol açan iki olaydan biri "Misyoner faaliyetleri" diğeri aynı konuyla bir şekilde koşutluğu bulunan "Salkım hanımın daneleri" filmi. Dün bir eleştirmen (Bu filmin meddahı) bir tartışma programında konuşurken, bunun Türk milletine atılan bir Şamar olduğundan adeta övünerek bahsediyordu. Vallahi bu adam elime geçse ona bir "Osmanlı Tokadı " patlatmayı çok isterdim. Bu millette tokat yiyecek hal mi kaldı? Bunu söyleyenin bırak vatan hainliğini, insanlığından şüphe ederim.Sanat eleştirmeniymiş. Sanki başka lafazan kimse yoktu bu konuda görüş belirtecek. O adama görüş soran kişiyi kınıyorum.

Diğer, misyonerle konusuna gelince; izlediğim kadarıyla, onları engelleyeceğimize, doğru dürüst devlet olarak, önce biraz aş ve biraz iş vererek kendi vatandaşımıza sahip çıkıp, onu kendi devletine karşı nefret duyup, düşman olacağı türde haksız tutumlardan kaçınılmalı derim. Bundan sonrası zaten kişisel özgürlükler dahilinde sayılır. Yüzde 99'u müslüman denilen ülkede müslümanlağın yeni tanımlanmaları yapılırken, yapılagelen yanlışlıklar sürdükçe günün gerçek ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak kalınıp, bu da misyonerlerin başarı şansını artıracaktır.

Saygılarımla.

Ressam-Yazar



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır