kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Trilyonlar devlete kaldı

Trabzon'da bir ay arayla ölen iki kızkardeş arkalarında evler, dükkanlar, nakit para ve banka mevduatı bıraktı
Trabzon'da değeri trilyonu aşan servete sahip Saniye ve Samime Uslu kardeşler bir ay arayla öldüler. Esnaf olan babalarından kendilerine yüklü bir miras kalan; hiç evlenmeyen ve yalnız yaşayan Uslu kardeşlerin mirasçısı olmadığı anlaşılınca tüm mal varlığına devlet el koydu. Değeri trilyonları bulan miras arasında evler ve dükkanlar dışında nakit para, mücevher ve banka mevduatı da bulunuyor.

Saniye Uslu (83) ve Samiye Uslu (81) kardeşlere, yıllar önce yaşamını yitiren babaları tüccar Recep Uslu'dan yüklü bir miras kalmıştı. Baba Recep Uslu çok sayıda gayrimenkul ve arazi satın almıştı. İki kardeş hayatları boyunca hiç evlenmedi. İkisi birlikte Tabakhane semtindeki evlerinde mütevazi bir hayat sürdürdüler. Yardımseverlikleri ve mütevazilikleriyle komşularının sevgi ve saygısını kazanmışlardı.

KOMŞULARI BULDU
Uslu kardeşlerden abla Saniye Uslu yaklaşık 1.5 ay önce aniden ölünce, küçük kardeşi Samiye Uslu evinde yalnız yaşamaya başladı. Ancak Samiye Uslu, yıllardır can yoldaşlığı yaptığı ablasının ölümüyle sarsılmıştı. Sonunda onun da sağlığı bozuldu. Geçtiğimiz günlerde Samiye Uslu'dan üç gün haber alamayan komşuları polise haber verdiler. Evin kapısını kıran polis, Samiye Uslu'yu, koma halinde yerde yatarken buldu. Hastaneye kaldırılan ve bitkisel hayata giren Uslu, üç gün sonra hayatını kaybetti.

Para ve kıymetli eşyaların talan edilmemesi için polis, evi mühürledikten sonra Trabzon 1.Sulh Hukuk Mahkemesi Tereke Hakimliği, veraset ilanı çıkarttı. Yapılan araştırmada hiç bir kanuni mirasçısı bulunmadığı ve herhangi bir vasiyet bırakmadıkları belirlenen kardeşlerin trilyonluk servetlerinin Hazine'ye kalmasına karar verildi.

İŞTE DEVLETE KALANA MİRAS:
* 6 dükkan,

* 5 ev,

* Bankada 80 milyar TL ile 120 bin dolar mevduat.

* Evdeki kasada 60 bin dolar ile yüz milyar TL değerinde mücevher.

Ahu BOZLAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır