kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dalan'la Of'lu İsmail 9 m2 için kapıştı

Sarıyer'deki İSTEK okulunun arsasında 9 m2'lik bir alanın kendisine ait olduğunu savunan mafya babası Of'lu İsmail, Dalan'a karşı açtığı davayı kazandı
İSTEK Vakfı'nın sahibi Bedrettin Dalan ile yeraltı dünyasında "Of'lu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu 9 metrekarelik alan yüzünden karşı karşıya geldi. İtalya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklu bulunan Hacısüleymanoğlu, İSTEK Vakfı'na ait Sarıyer'deki alanın 9 metrekarelik bölümünün sahibi olduğunu öne sürerek yargıya başvurdu. Beyoğlu İcra Mahkemesi, Of'lu İsmail'i haklı buldu ve binanın "işgal" konumundaki 9 metrekarelik kısmının yıkılmasına karar verdi.

NASIL BAŞLADI?
Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Tarabya'da bulunan Kemal Atatürk Lisesi'nin yapıldığı alan satışa çıkarıldı. Toplam 73 parsellik alan, encümen kararıyla Dalan'ın sahibi olduğu İSTEK İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı'na satıldı. Of'lu İsmail ile Dalan'ı karşı karşıya getiren süreç de bundan sonra başladı. Okul binası; Of'lu İsmail'in bitişikteki arsasına taştı. Of'lu İsmail, Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tecavüzün men'i için dava açtı. Mahkeme 26 Ocak 1998'de bu alanın 9 metrekaresinin işgal edildiğine karar verdi. 10 yıl sonra Of'lu İsmail, İtalya'dan vekaletname vererek avukatı aracılığıyla mahkeme kararının icraya konulmasını istedi. Sarıyer Asliye Hukuk Hakimliği'nin ilamıyla Fatih 1.İcra Mahkemesi'nde inşaatı yıkım kararı alındı. İSTEK Vakfı'nın avukatları ise karara itiraz etti. Dilekçede, 10 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Yıkım kararı alınmıştır. Ancak bu karar, davacı tarafından yıllarca icraya konulmamış ve aradan 10 yıl geçtiği için zaman aşımına uğramıştır. Söz konusu okul binasının 9 metrekarelik bir kısım için yıkılması halinde doğacak zarar büyüktür. Okul binasının değeri, taşan kısmının değerinin çok çok üstündedir." Dilekçede, Oflu İsmail'in 9 metrekarelik alanı İSTEK Vakfı'na yüksek bir bedelle satmak için baskı yaratmak amacında olduğu iddia edildi.

İcra kararının uygulanmasında direnen Hacısüleymanoğlu'nun başvurusu üzerine Tarabya'da bulunan arsada, ne kadarlık alanın, nereden itibaren yıkılması gerektiğinin tespitiyle ilgili teknik inceleme yapıldı.

Of'lu İsmail kimdir?
Türkiye'de 1970'li yıllarda "kabadayı" olarak adını duyuran İsmail Hacısüleymanoğlu, 1979 yılında Semiramis Gazinosu'nda çıkan bir kavgada iki kişiyi öldürdükten sonra yurtdışına kaçtı. Daha sonra İtalya'ya uyuşturucu sokmak suçundan yargılanan Hacısüleymanoğlu'na 24 yıl ağır hapis cezası verildi. Ceza 2 Temmuz 1990 tarihinde Milano İstinaf Mahkemesi'nce onanarak kesinleşti.

Tülay ACAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır