kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bumerang cinayeti

İzmir'li Atilla Yaman kızkardeşinin ölümüne yol açan otobüs şoförünü bir tetikçiye vurdurttu.Tetikçi yakalanarak hapse girdi.Yaman'ın eşiyle yasak aşk yaşadığını öğrenen Tetikçi, tehdit dolu mesajlar gönderdi. Ancak tetikçi Acar, tahliyeden bir gün sonra öldürüldü
İzmir'de, 'adam yaralamak' suçuyla girdiği cezaevinden tahliye olduktan bir gün sonra öldürülen Fethi Acar'ın cinayet davasının altından intikam, ihanet ve korkuyla örülü tam beş yıllık bir hikaye çıktı...

Karşıyaka'da üç yıldızlı bir otelin sahibi olan Atilla Yaman, 1997 yılında cezaevindeyken kız kardeşi Ayla Yaman'ın kullandığı özel araç ile belediye otobüsü çarpıştı. Genç kız kazada yaşamını yitirirken, şoför yara almadan kurtuldu. Ancak, kardeşinin ölümünde otobüs şoförünü sorumlu tutan ve intikam almayı kafasına koyan Atilla Yaman, Fethi Acar isimli bir tetikçi ile anlaştı. Acar olaydan birkaç gün sonra, şoför Boz'u evinin önünde bıçaklayarak ağır yaraladı.

... VE TETİKÇİNİN KARISI
Olay yerinde yakalanan Acar, Boz'u "kendisine küfrettiği için" yaraladığını söyledi. Ancak tanıkların olay öncesinde iki kişi arasında herhangi bir tartışma yaşanmadığını belirtmesi üzerine Acar yeniden sorguya alındı ve bu kez gerçeği itiraf etti. Acar kazayı anlatıp, şoförü öldürmesi için kendisini Atilla Yaman'ın tuttuğunu söyledi. Tetikçinin verdiği bu ifade üzerine otelci Yaman hakkında dava açıldı Ancak bu süre içinde tetikçi Acar'ın 20 yaşındaki eşi Hülya Acar, zor durumda olduğunu belirterek yardım istemek üzere Atilla Yaman'ı ziyaret etti. Bu ziyaret ikisi arasındaki yasak aşkın da başlangıcı oldu. O günden sonra da görüşmeye devam ettiler. Bir süre Hülya, Atilla Yaman'ın kendisi için tuttuğu eve taşındı ve beraber yaşamaya başladılar.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Tettikçi Fethi Acar yasak aşkı öğrendi ve Atilla Yaman'a 'Seni yaşatmam' diye tehdit dolu mesajlar göndermeye başladı.

Tam beş yıl bu korkuyla yaşadı otelci Yaman. Ve tetikçi harekete geçmeden plan yapmaya karar verdi. Acar'ın tahliyesini beklemeye başladı. Acar tahliyesinden bir gün sonra evinde ölü olarak bulundu. Bu kez yine bir tetikçiye ama sahte bir tetikçiye ihtiyacı olan Yaman, İlhan Kesici ile 15 bin dolar ve bir ev karşılığı anlaşarak cinayeti üstlenmesini sağladı.

Kesici'yi polise, Yaman'ın avukatı Mustafa Tekin teslim etti. Ancak Atilla Yaman'ın şansı bu olayda da yaver gitmedi ve bu kez de sahte katil her şeyi itiraf etti. Polisin peşine düşmesi üzerine bir süre ortalardan kaybolan Atilla Yaman Seferihisar'da bir yol kontrolü sırasında ele geçirildi. Artık kaçacak yolu kalmamıştı. Her şeyi itiraf etti; cezaevine gönderildi.

Fatih ŞENDİL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır