kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hayalleriyle öldü

Trafik canavarına yenilen Denizlispor'un yıldızı Doğan Seyfi, son röportajında "Fener'e gol attım, artık beni farketmişlerdir. Milli Takım'da forma istiyorum" demişti
Aydın'ın Nazilli ilçesi yakınlarında yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizlispor'un başarılı futbolcusu Doğan Seyfi Atlı'nın tek hayali bir gün A Milli Takımı'nda oynamaktı. Hayallerini gerçekleştiremeden yaşamını yitiren Doğan Seyfi'nin ölümü Denizlisporluları, takım arkadaşlarını ve yakınlarını yasa boğdu.

EDİRNE'DE GOL KRALI OLDU
Doğan Seyfi Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kurpuzlu köyünde 1980 yılında dünyaya gelmişti, üç kardeştiler. Baba Nuri Atlı Yenikarpuzluspor'da amatör kümede top koşturuyordu. Ancak Doğan Seyfi henüz 5 yaşındayken, baba Nuri Atlı trafik kazasında can verdi. Doğan Seyfi ise daha küçük bir çocukken futbol oynamaya başladı. Arkadaşlarına hep, "Ben büyük futbolcu olacağım" diyordu. Ve bu amaçlarını gerçekleştirmek için çalışmaktan asla vazgeçmedi.

Anafartalarspor'da sivrilen Doğan Seyfi, 1998 yılında 900 milyon liraya Edirnespor'a transfer oldu. Edirnespor'da 20 golle "Gol Kralı" olduktan sonra 1999-2000 sezonunda Denizlispor'a transfer olan Doğan Seyfi ise, hayallerine adım adım yaklaşmanın sevincini yaşıyordu. Bundan sonrası 1. Lig takımında oynamak, ondan sonrasıysa Milli Takım'dı.

Denizlispor'da arkadaşlarıyla, hocasıyla çok iyi anlaşıyordu. Her maç öncesi canı kadar sevdiği annesini arar, hayır duasını alırdı. Ve Denizlispor'un Fenerbahçe'yi elediği maçta yıldızı parladı Doğan Seyfi'nin. Attığı golle Fenerbahçe'nin kupadan elenmesini sağlamıştı. Ölümünden 2 gün önce yaptığı son röportajında, "Fenerbahçe'ye kupada gol attım ya, herhalde farkıma varmışlardır. Bir gün mutlaka İstanbul'a, daha sonra da Milli Takım'a gideceğim. Ankaragücü maçında biraz erken oyuna girsem, yine gol atardım. Maçı kurtarırdım" demişti.

ANTRENMANA YETİŞECEKTİ
Ve o acı kaza. Doğan Seyfi'yi hayallerini gerçekleştiremeden sevenlerinden ayıran kaza... Kız arkadaşıyla bayram tatili için Kuşadası'na giden ve önceki gün saat 13.30'da yapılacak antrenmana yetişmek isterken, Nazilli'de aşırı hız yüzünden otomobili refüje çarpıp, 60 metre sürüklendikten sonra takla attı. Genç futbolcu kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi...

Denizli'de ağlatan veda
Denizli dün Doğan Seyfi'yi gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı. Denizlispor futbolcusundan, teknik direktörüne, taraftarından idarecisine dün yastaydı. Doğan Seyfi'nin cenazesi dün sabah saat 08.15'te Denizlispor Kulubü'ne getirildi. Buradaki törenin ardından talihsiz futbolcunun cenazesi takım arkadaşları ve taraftarların omuzunda Yeni Cami'ye getirildi. Birçok Denizlili vatandaşta cenazenin götürüldüğü Lise Caddesi'nde evlerin balkonundan genç futbolcuya son kez el salladı, çiçekler attı. Seyfi'nin cenazesi ardından Edirne'nin İpsala ilçesine gönderildi.

Kulüp binası önündeki törene katılan Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, "Onu büyük takımlara transfer etmeyi düşünürken, ebediyete transfer ettik" derken, kimse gözyaşını tutamadı. Denizlispor Kulüp Başkanı Mustafa Baysal ise "Geleceğin Hakan Şükür'ünü erken kaybettik. Acımız büyük" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır