kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bakan'dan cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'a, geçen hafta bazı sorular yöneltmiştik. "Biz müfettiş raporlarını açıklamadan siz açıklayın" demiştik.. Bakan Zeki Çakan bu sorulara cevap verdi.. Özetleyelim:

"TPAO, yörede spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi kapsamında Başbakanlığın izin yazısı ile Batman Petrolspor'a katkı sağlamıştır. Batman Petrolspor'un kamp paraları ve harcamalar ile ilgili konular, Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturulmakta olup, soruşturmanın sonucuna göre işlem yapılacaktır.."

Bu işlemin sonucunu merakla bekliyoruz.. Çünkü uzadıkça uzuyor.. Bakalım bu spor kulübüne kaç para gitmiş? Bakan Çakan "aynı duyarlılıkla" sonucu bize duyuracaktır diye düşünüyoruz..

Gelelim Çakan'ın diğer açıkalamalarına.. Yine özetle tabii..

"TPAO Teftiş Kurulu'nun soruşturma raporunun tüm gereği yerine getirilmiş ve aralarında Talat Atalay'ın da bulunduğu TPAO Bölge Müdürlüğü'nün bazı çalışanları hakkında ceza yargılaması, Batman Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2001/52 esas sayılı dosyası üzerinden sürmektedir. Ayrıca, TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay'ın da aralarında bulunduğu davalılar aleyhine, Batman Asliye Hukuk mahkemesinde, münferiden toplam 178 milyar 455 milyon 822 bin 933 lira tutarında tazminat davası açılmıştır.."

İyi.. İyi olmasına iyi de, acaba Talat Atalay hakkındaki dava, müfettiş raporlarına göre mi açıldı, yoksa hakim istediği için mi? Bakan Çakan, Osman Aslan'ı bir zahmet çağırıp bunu da sorarsa, daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkacaktır.. Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da bu konuyu sorabilir.. Bizden yol göstermek..

Sonra Bakan Çakan'a bir soru daha: "Bu süreçte, biri Atalay yanlısı öteki karşıtı iki ANAP'lı milletvekili, size baskı yaptı mı?"

Enerji Bakanı'na ayrıca iki kuyuda yapılan petrol sondajlarının maliyet ve sonucunu da sormuştuk. Bu konuda Bakan Çakan şunları söylüyor:

"Alvar-1 kuyusu, 2 bin 192 metrede petrol emareli olarak bitirilmiştir. Kuyunun maliyeti 831 milyar, 374 milyon, 286 bin, 865 liradır.. Güçlü-1 kuyusu ise, sondaj esnasında elde edilen veriler sonucu, 2 bin 704 metrede sulu kuyu olarak terkini gerektirmiştir. Kuyunun maliyeti 2 trilyon, 199 milyar, 677 milyon, 883 bin, 764 liradır.."

Bize, toplam 3 trilyon liranın üzerinde bir paraya mal olan bu boşa aramalar konusunda Bakan Çakan, "Bu kuyulardan çok değerli bilgiler elde edilmiştir" diyor.. Tabii edilir.. Altı üstü 3 trilyon lirayı toprağa gömmek konusunda değerli bilgiler elde edildi mutlaka.. Ayrıca, Kazakistan'da 300 milyon doların toprağa gömülüp nasıl buharlaştığını bildiğimiz için, hatırlatalım dedik Bakan Çakan'a..

Enerji Bakanı Zeki Çakan, Batman Bölge Müdürü lojmanının yenilenmesi için, ihale yoluyla yaklaşık 25 milyar lira harcandığını da belirtiyor bize gönderdiği açıklamada.. Batman'da 25 milyar lira muazzam bir para.. İstanbul'da bu paraya gayet güzel lojman alırsınız.. Batman gibi küçücük bir yerde 25 milyar ne demek, bunu bilen biliyor..

İste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bunları yazmış açıklamasında.. Ama bizim sorularımız bitmeyecek.. Yakında, bu sütunda, yeni sorularla Bakan Çakan'ın önüne çıkacağız..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır