kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vali: Krizin nedeni kof memur ordusu

Vali Çakır, ekonomik krize "kof kamu yönetimi ve karma ekonominin" neden olduğunu söyledi
İstanbul Valisi Erol Çakır, "Ekonomik krizin başlıca nedenlerinden biri balon gibi şişmiş, kof kamu yönetimidir. 2 milyonu aşkın bir memur ordusu, fevkalade dağınık bir şekilde dizayn edilmiş bir yönetim, halkın beklentisine yeterince cevap veremiyor" dedi.

ÇAKIR'DAN SERT ÇIKIŞ
Vali Erol Çakır, İl Genel Meclisi'nin 3. yıl başlangıç oturumunun açılışında yaptığı konuşmada sert çıkışlar yaptı. Ekonomik krizi "kof kamu yönetimine" bağlayan Vali Çakır, şöyle konuştu: "Balon gibi şişmiş bir kamu yönetimine sahibiz. Her sahada bunu görmek mümkündür. 2 milyonu aşkın bir memur ordusu, fevkalade dağınık bir şekilde dizayn edilmiş. Balon gibi şişmiş kamu yönetimi, halkın beklentilerine yeterli ölçüde cevap vermiyor. Beklenen ve özlenen gülle gibi, az ve öz, kaya gibi sert, hizmet veren kamu yönetimidir."

Sıkıntıların bir diğer sebebinin "koyu merkeziyetçilik" olduğunu belirten Çakır, "Her işin Ankara'dan yürütülmesi" şeklindeki yönetim modelinin, taşranın beklentilerini karşılayamadığını söyledi.

KARMA EKONOMİ UCUBE
Ekonomik krizin bir başka nedeni olarak "karma ekonomiyi" gösteren Çakır, "Karma ekonomi denilen ucubedir. Ekonominin devletin elindeki kısmı 'ne kazanma hırsı, ne de kaybetme korkusu' olan insanlar tarafından yönetilecek. Devletin elindeki kısımdan, özel sektöre bazen legal, bazen de illegal yoldan kaynak aktarılacak... Karma ekonomik sistem bu nedenle süratle terk edilmelidir" dedi.

Nebahat KOÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   80
DYP   82
AKP   51
SP   48
BAĞIMSIZ   23
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır