kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Almanya Kaplan'ı verecek

Almanya İçişleri Bakanlığı, gerekli şartlar yerine getirilirse Kara Ses Metin Kaplan'ın Türkiye'ye teslim edilebileceğini açıkladı
ABD'deki saldırıları gerçekleştiren teröristlerin merkez üs olarak kullandığı Almanya, adını temizlemek için teröre karşı girişimlerde bulunmakta kararlı. Bu kapsamda 'Kara Ses'in lideri Metin Kaplan'ın iadesi gündeme geldi.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türk makamları idam cezası verilmeyeceğini garanti ederse Kaplan, "ihanet" suçuyla yargılanmak üzere derhal Türkiye'ye iade edilecek.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Edmund Stoiber de önceki gün, Cemalettin Kaplan'ın cezaevinde 4 yıllık hapis cezasını çeken oğlu Metin Kaplan ile yaklaşık bin 100 yandaşının sınırdışı edilmesini istemişti. Stoiber, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Federal İçişleri Bakanı Otto Schily tarafından hazırlanan ikinci güvenlik paketi konusunda uzlaşma sağlanabilmesi için Kaplan'ın yönettiği İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (ICCB) üyelerinin sınırdışı edilmeleri gerektiğini belirtmişti. Schily'nin yeni güvenlik paketi, 7 Kasım'da yapılacak kabine toplantısında görüşülecek.

SIKI TEDBİRLER
Almanya yönetimi, İslamcı teröristlere göz açtırmamak için parti ya da dernek adı altında çalışan İslami örgütleri sıkı kontrol altında tutmaya hazırlanıyor. Çıkarılacak yeni anti terör yasalarıyla din kuruluşlarına tanınan yasal güvenlikler kısıtlanacak ve gerektiğinde kaldırılabilecek.

Kendisini Köln Halifesi ilan eden Metin Kaplan 1997'de İbrahim Sofu'nun öldürülmesi suçundan 4 yıl hapse mahkum edilmişti. Halen hapiste bulunan Kaplan, Türk devletini yıkıp yerine kendisinin başında olacağı bir hilafet devleti kurmayı istiyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   80
DYP   82
AKP   51
SP   48
BAĞIMSIZ   23
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır