kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

3 kişilik keşif ekibi hemen yola çıkıyor

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Afganistan'a gitmek üzere öncelikle 3 kişilik bir keşif timinin bu haftasonu İncirlik'ten yola çıkacağını açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan'a gönderilecek 85 kişilik bordo bereli ekipten önce 3 kişilik bir öncü keşif timi göndermeyi kararlaştırdı. Bordo berelilerden oluşan 3 kişilik özel tim, bu hafta sonunda İncirlik Hava Üssü'nden bölgeye giden bir ABD uçağı ile Kuzey Afganistan sınırına hareket edecek.

Keşif grubu, yaklaşık 10 gün boyunca, bölge arazisi, yaşam koşulları, güvenlik gibi konularda inceleme yapacak. Keşif grubunun dönüşünde hazırlayacağı rapor sonucunda, "Genel plan" belirlenecek ve 85 kişilik özel harekat grubu bölgeye gidecek.

Genelkurmay Karargahı, Afganistan'a gönderilecek özel harekat grubunun hazırlıkları üzerinde çalışmayı sürdürüyor. 85 kişilik özel harekat grubunda erat sınıfından görevli bulunmayacak. Grup Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan 85 subay ve astsubaydan oluşuyor. Grupta görev alacak subay ve astsubaylar güneydoğuda teröre karşı mücadeleye bizzat katılmış, deneyimli subay ve astsubaylar arasından seçiliyor. Grup Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 adet C-130 uçağı ile bölgeye götürülecek. GATA'da görevli 2 doktor da ekiple birlikte gidecek.

Uçaklardan birinde personel, diğerinde bordo berelilerin teçhizatları taşınacak. Her bir bordo berelinin yanında laptop bilgisayar ve her timde de digital fotoğraf makinesi bulunacak. Kuzey Afganistan'a Özbekistan üzerinden geçecek olan ekip, haberleşmeyi uydu telefonları aracılığı ile gerçekleştirecek. Özel harekat grubunun dönüş tarihinin henüz belli olmadığı belirtildi.

AKTULGA: BU ŞAVAŞTIR
Emekli Orgeneral Doğu Aktulga, hükümetin Afganistan'a asker gönderme kararını içeren yazılı açıklamasını "Bu aktif savaştır" ifadesi ile değerlendirdi. Hükümet açıklamasında yer alan "keşif", "teröristlere karşı mücadele" gibi savaş tekniklerinin düşmanın içine girmeden olamayacağının altını çizen Aktulga, "Türk askeri Afganistan'da sıcak temasa girecek gibi gözüyor" dedi. Aktulga, özel harekat alanında müttefiklerde en az Türkiye kadar güçlü olduğunun da altını çizdi.

Hale GÖNÜLTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   126
ANAP   80
DYP   82
AKP   51
SP   48
BAĞIMSIZ   23
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır