kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İki tekme arası Türkiye reklamı

Ünlü aktör Jackie Chan'in geçen yıl İstanbul'da çektiği film, uzun metrajlı Türkiye reklamı gibi..
Amerikalı ünlü sinema oyuncusu Jackie Chan, geçtiğimiz yıl 'Zoraki Casus' filminin çekimleri için geldiği Türkiye'de 15 gün kalmış ve çekim sonrasında gördüğü ilgiyi her fırsatta dile getirmişti. Chan'in filmi önümüzdeki baharda dünyayla aynı zamanda Türkiye'de gösterime girecek.

KAÇAK VCD PİYASADA
Ancak filmin Türkçe altyazılı korsan VCD'leri "Jackie Chan İstanbul'da" adı altında işporta tezgahlarına ulaştı bile.

Jackie Chan'in yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu üstlendiği filmi seyredenler, "Son yıllarda Batı'da çekilmiş Türkler'le ilgili en iyi film" yorumunu yapıyor. Nedeni ise filmin bol bol Türkiye görüntüleriyle bezeli olması.

Chan'in filmi, Alan Parsons'ın 'Geceyarısı Ekspresi' filminin yarattığı olumsuz imajı bir türlü yenemeyen Türk halkı için ilaç gibi gelecek.

Film, başından sonuna kadar birçok karesinde Kapodakya'dan Sultanahmet'e, Çemberlitaş Hamamı'ndan Boğaz'ın eşsiz manzarasına kadar Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini ortaya koyuyor. Filmin bir iki sahnesinde geri planda yer alan çarşaflı kadınları ve bazı izleyicileri kızdıran Türkiye'den 3'üncü dünya ülkesi diye bahseden diyaloğu saymazsak, Chan adeta Türkiye ve Türkler'in reklamını yapıyor bu filmde.

AYRINTILARI UNUTMAMIŞ
Üstelik bu reklamı yaparken ayrıntıları vermeden de geçmiyor. Örneğin babasından kalan ve İstanbul Bankası'nın kasalarında duran 5 milyon doları almaya gelen Koreli (Jackie Chan) şubede beklerken kendisine geleneklere ve Türk misafirperverliğine uygun olarak çay ikram ediliyor.

Parasını alan Chan, taksiye binmek için yürümeye başladığında ardında kısa bir süre kara çarşaflı bir kadın beliriyor. Ancak taksi yol almaya başladıkça Yeni Cami ve Galata Köprüsü'nün görüntüleri geliyor.

SEMAZEN GÖSTERİSİ DE VAR
Pera Palas'ta kalan Chan, pencereden Haliç'e bakıyor. Otelde gördüğü ve peşinden gittiği Çinli kız sayesinde kendini Aya İrini'de buluyor. Tam bu sırada sahnede semazen gösterisi başlıyor.

Eee Türkiye'ye gelip de hamama gitmemek olmaz değil mi? Chan de bir Türk hamamına gidiyor ve kese yaptırıyor. Bu sırada kötü adamlar onu buluyor ve bir kovalamaca başlıyor. Peştemalle sıvışmaya çalışan Chan önce Topkapı Sarayı'nda kubbelerin üstüne çıkıyor. (Fonda Sultanahmet'in etkileyici manzarası) Buradan Kapalıçarşı'ya koşuyor. Peştemali kavga sırasında düşüyor ama Kapalıçarşı ayrıntılı olarak ekranlarda gözüküyor!

Filmi sonuna kadar anlatmayalım. Ancak geri kalan sahnelerde de bol bol Türkiye'yle ilgili turistik görüntü olduğundan hiç şüpheniz olmasın!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır