kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İkiz can acısı

Daha 18'indeydiler. Dünyaya gözlerini beraber açmışlardı, birkaç saniye arayla geçirdikleri trafik kazasıyla yine beraber kapadılar...
Ayşe ve Fatma Arslan 18 yıl önce Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Beyçayır köyünde birkaç dakika arayla dünyaya geldiler. Ailelerinin mutluluğuna diyecek yoktu. İki kardeş, çocuklukları boyunca birbirlerinden hiç ayrılmadılar... Birlikte oynadılar, birlikte okula gittiler, geleceklerini bile birlikte planladılar. Evlendiklerinde birbirlerine yakın oturacaklarına söz verdiler. Harçlıklarını çıkarmak ve aile bütçelerine katkı sağlamak için çalışmaya karar vermişlerdi. Bir soğuk hava deposunda işe girdiler. Çardak beldesindeki Ulubay Soğuk Hava Tesisleri'nde çalışan ikizler, önceki akşam ilk maaşlarını aldılar. Kandil için ablalarına gideceklerdi.

Birkaç dakika sonra başlarına gelecek felaketten habersiz sevinçle yola çıktılar. İşyerinin önünden yolun karşısına geçip minibüse bineceklerdi. Karşıdan karşıya geçmek için önce Ayşe hamle yaptı. Ancak bir anlık dikkatsizliğinin kurbanı olan genç kız, karşıdan gelen Cengiz Kırlıoğlu (45) yönetimindeki 34 D 8986 plakalı özel otomobili fark etmeyince aracın altında kaldı.

Fatma neye uğradığını şaşırmıştı. Canı kadar sevdiği kardeşini kurtarmaktan başka hiçbir şey düşünmüyordu. Yola attı kendini, kardeşine doğru koşmaya başladı. Ve ne olduysa o anda oldu. Kader Fatma'ya da acı sürprizini hazırlamıştı. Kırmızı bir tanker genç kıza arkadan çarptı. Fatma bir iki metre ilerde cansız yatan ikiz kardeşinin bedenine ulaşamadan can vermişti.

MEZARLARI YAN YANA
Olaydan sonra otomobilin sürücüsü Cengiz Kırlıoğlu gözaltına alındı, plakası alınamayan kırmızı renkli tanker ise olay yerinden kaçtı. Polis her yerde tankeri ve sürücüsünü aramaya başladı.

İkiz kızkardeşlerin acı ölümleri ailelerini ve Beyçayır köyünü yasa boğdu. Aileleri birlikte dünyaya gelerek kendilerini sevince boğan ikiz kızkardeşlerin öldüğünü öğrenince kahroldu. Ayşe ve Fatma köy mezarlığında, gözyaşları arasında doğdukları gün gibi yine yan yana toprağa verildiler.

Burak GEZEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır