kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Koca Varyag bu muymuş!

Tarihi olayı kıyılara akın ederek izleyen vatandaşlar, köprüleri adeta sıyırarak geçen Varyag'ın azametinden pek memnun kalmadı

Vapurlar Varyag'ı uzaktan selamladI
Varyag'ın geçişi sırasında İstanbul Boğazı transit geçişlere kapatıldı. Motorlar ve Şehir Hatları vapurları da yüzer kütleye 3 milden fazla yaklaştırılmadı. Bazı vapur seferleri de, Varyag'ın geçişine paralel olarak gecikmeli yapılabildi.

BİR DİLİM PASTA DAHA ALIR MISINIZ?
Varyag'ın Boğaz "harekatı"nı başarıyla tamamlayan ekip, 6 saatin ardından pastalı kutlama yaptı. Pastanın üzerinde "Yolun açık olsun Varyag" yazıyordu.Yüzer kütlenin inşasında çok sayıda mühendis, Çinli uzmanlar dahil 30 kişi görev aldı. Ayrıca bir sağlık ekibi hazır bekletildi.

Trafik felç oldu 0 ölü, 0 yaralı
Varyag'ı izlemek üzere binlerce İstanbullu Boğaz'a akın etti. İstanbullular, geçişi aylardan beri tartışma konusu olan Varyag'ı yakından görme imkanına sahip oldular. Yüzer kütlenin geçişi, trafiği de arapsaçına çevirdi. Sahil yolları ve köprülerde trafik, geçişi izlemek için yavaşlayan araç sürücüleri nedeniyle uzun süre aksadı.

Vatantaş kafayı büyüklüğe taktı
Sabah saatlerinden itibaren sahili dolduran vatandaşlar ellerinde dürbünlerle dev uçak gemisinin geçişini beklediler. Çocuklarını da yanlarına alarak bu tarihi geçişi izleyen vatandaşlar, "Böyle bir olay her zaman yaşanmaz. Bu nedenle çocuklarımızında şahit olmasını istedik. Varyag'ı saatlerce bekledik" dediler. Varyag geçişi sırasında köprüyü adeta sıyırdı. Ama vatandaşlar geminin büyüklüğü konusunda pek ikna olmuşa benzemiyordu. "A koca Varyag bu muymuş?" diye şaşkınlıklarını dile getirdiler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır