kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk askeri, doları düşürdü!

Afganistan'a verilecek askeri desteğin karara bağlanması ile IMF yardımı arasında ilişki kuran piyasa, doları iki günde 35 bin lira düşürerek 1 milyon 575 bine çekti
Başbakan Bülent Ecevit, Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışında Afganistan harekatına Türkiye'nin vereceği destek konusunun karara bağlandığını açıklayınca, döviz fiyatları hızla düşüşe geçti. "Madem ki mutabakat sağlandı, yani Türkiye ABD'nin istediğini veriyor, bunun karşılığında IMF yardımı da tamamdır" şeklinde düz mantık çalıştıran piyasa, doların fiyatını gün sonunda 1 milyon 575 bin lira civarına indirdi. Dün dolar yaklaşık 20 bin lira geriledi. Son iki günde yaşanan düşüş 35 bin liraya yaklaştı.

Fon yöneticileri, olumluya dönen havanın yanı sıra bazı bankalardan gelen satışların düşüşü hızlandırdığını söyledi.

Bono faizlerinde ise gösterge kağıt olan 6 Mart 2002 vadeli bono, önceki güne göre yaklaşık 1 puan düştü ve yüzde 80'e doğru geriledi.

Piyasalar IMF'den bir yardım geleceğini biliyor. Bu beklenti piyasa oyuncuları tarafından satın alındı. Ancak IMF yardımı tutarının hala netleşmemesi, önümüzdeki günlerde piyasaları dalgalandıracak en önemli faktör olarak karşımıza çıkacak.

BORSA 10 BİNE TAKILDI
Dövizdeki olumlu havaya karşılık, borsa günü yüzde 2.17 oranında düşüşle tamamladı. Dün 480 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleştirildi ve endeks 9 bin 634 puandan günü kapattı. Borsa bir ara 10 bin puanda bulunan güçlü direncini geçmeyi denedi. Ancak başaramayınca 9 bin 600 puandaki desteğinde tutundu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır