kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

KISA KISA KISA

Saldırılarla ilgili 3 kişi tutuklandı
ABD Adalet Bakanı John Ashcroft, 11 Eylül saldırılarında ilişkin bilgi sahibi olduğu düşünülen 3 kişiyi tutukladıklarını resmen açıkladı. Şüphelilerin, FBI ajanlarının, Detroit'te bir eve düzenlediği baskında göz altına alınan Kerim Kubriti (23), Ahmen Hannan (33) ve Yusuf Himsa olduğu ve Michigan eyaletinde yaşadıkları bildirildi. Şüphelilerin üzerlerinde havaalanı planları, sahte ABD vizeleri ve kimlikler ele geçirildi.

Gürcistan'da hükümet görevden alındı
Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze hükümeti görevden aldı. Kararın ardında, Rustavi 2 özel televizyonuna gizli servisin düzenlediği baskınla yaşanan güvenlik skandalı olduğu açıklandı. Önceki gün 30 kadar ajan, haklarında vergi yolsuzluğu iddiaları olduğunu belirterek Rustavi 2 binasını aramak istemişti. Olayın ardından halk, hükümetin istifası için gösteriler düzenlemişti.

Taliban, ABD helikopterini kovaladı
Taliban yönetimi, ABD askerlerinin Taliban askerleri tarafından kovalanan Eski Kral Zahir Şah yanlısı aşiret lideri Hamid Karzai'yi kurtarmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını iddia etti. Taliban'ın Pakistan büyükelçisi Abdül Selim Zaif'in yaptığı açıklamaya göre, 4 ABD helikopteri Uruzgan bölgesindeki Deharwad kentine inerek Taliban askerlerinden kaçan Karzai'yi kurtarmayı denedi. Ancak çıkan çatışmada Karzai'nin 4 adamı öldürüldü ve ABD helikopterleri amacına ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı. Taliban birliklerinin dağlara kaçan Karzai'nin hâlâ peşinde olduğu açıklandı.

"Eşcinsel Bakanı ülkeye sokmayız"
Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed, İngiliz BBC televizyonuna yaptığı açıklamada "İngilizler eşcinsel birinin bakan olmasını kabul edebilirler. Ama eğer eşcinsel bir bakan ülkemize erkek arkadaşıyla gelecek olursa onları derhal dışarı atarız" dedi. Eşcinselliğin suç olduğu ülkede Maliye eski Bakanı Enver İbrahim, eşcinsel ilişkiye girmek ve görevi kötüye kullanmak suçundan 1998'de 15 yıl hapse mahkum edildi.

Ortadoğu barışına "koridor" formülü
İsraİl Dışişleri Bakanı Şimon Peres ile Filistin lideri Yaser Arafat arasında yapılması planlanan ancak radikal kesimlerin karşı çıktığı görüşme için çözüm bulundu. Yediot Ahronot gazetesine göre Başbakan Ariel Şaron, Peres'in Arafat ile "tesadüf sonucu koridorda görüşme yapmasına" izin verdi. Peres ve Arafat, bugün İspanya'da başlayacak Avrupa-Akdeniz Ekonomik Zirvesi'nde 'koridorda' görüşecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır