kapat
02.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Altına hücum

Dünya Ticaret Merkezi enkazı altındaki değeri 375 milyon doları bulan altın ve kıymetli taşları çıkartan ekiplere, yaklaşanı verildi
Dünya Ticaret Merkezi'nin enkazı altında kalan 12 ton altına ulaşıldı. Kiralık kasalardaki ziynet eşyalarıyla birlikte toplam 375 milyon doları bulan altın, yoğun güvenlik önlemleri altında çıkartılıyor. Altınların yağma edilmesi ihtimaline karşı bölgeyi kordon altına alan silahlı güvenlik görevlilerine, enkaza yaklaşana ateş açma emri verildi. New York Times gazetesinin haberine göre, 2 hafta önce 4 nolu kulenin enkazını temizleyen görevliler, yerin 10 metre altında büyük bir kapıyla karşılaştı.

BÜYÜK KISMI ÇIKARILDI
Gelen bu haber üzerine güvenlik ve kurtarma ekiplerinde büyük bir koşuşturma başladı çünkü kapının ardında Nova Scotia Bankas'ına ait 12 ton altın ve 950 ton gümüş bulunuyordu. Müşterilere ait kasalarda da tonlarca mücevher saklıydı. Üstelik kapıda bir takım yanık izleri vardı ve bunlar içeriye girmeye çalışan hırsızlar tarafından yapılmış olabilirdi. Polis tarafından kordon altına alınan bölgeye sadece enkazı çıkartacak 30 görevlinin girmesine izin verildi. Kasalara giden kapı da, yerleştirilen güvenlik kameralarıyla 24 saat izlemeye alındı. Altınların ve gümüşlerin enkazın altından çıkarılması işlemine hafta başında başlandı ve çıkarma işlemi büyük ölçüde tamamlandı.

AĞZINDAN KAÇIRINCA
Aslında bu haber altınların tamamı çıkarılana kadar basından saklanacaktı. Ancak Belediye Başkanı Giuliani'nin basın toplantısı sırasında durumu ağzından kaçırması sonucu banka yetkilileri de açıklamak zorunda kaldı. Kasalar yerin 25 metre altındaki bodrum katında bulunuyor. 65 bin metrekarelik alana yayılan bu bodrum katında Nova Scotia Bankası'nın kasalarının yanı sıra Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın depoları da bulunuyor.

CIA'NIN SİLAH DEPOSU
6 nolu binanın altında bulunan depolarda CIA'nın gizli operasyonlarda kullandığı sahte taksi ve nakliye araçları ile limuzinler bulunuyor. Başka bir bölümde ise ele geçirilen 400 kadar silah yer alıyor. Bu silahlar arasında makineli tüfeklerden suikast silanlarına kadar her şey bulunuyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır