kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Dinç Bilgin'e..

Sevgili patronum.. Tekrar bizim aramıza dönmenize az kaldı.. Buna yürekten inanıyoruz... Eğer bir ülkede hukuk her şeyin üstünde ise, bunun böyle olması lazım diye düşünüyoruz.. Eğer Türkiye bir hukuk devleti ise veya olacaksa, bunun gereği yerine getirilmek zorunda.. Çünkü hukuk bir gün, aynen herkese olduğu gibi, onu uygulayanlara da lazım olur..

Türkiye, memnuniyetle görüyoruz ki, linç psikolojisini terketmeye başladı.. "Guguk devletinden hukuk devletine geçiş süreci.." Çünkü bu linç psikolojisi bize ulus olarak çok şeye patladı.. Hukukun üstünlüğünü kavrama zedelendi bu ülkede.. En yüksek hakimler bile bunu, kürsülerden dile getirdi.. Geç gelen adalet de bize göre adalet değildir.. İnsanı üzer.. Böyle bir durum, insanların hayatlarından bir dönemi çalmak gibi bir şey..

İnsanlar ise keyifsiz patron.. Nasıl keyifli olsunlar ki.. Hemen herkes bir çıkış noktası arıyor.. İnsanlar, her şeye yeni baştan başlamak için de istekliler.. İstekliler ama, onlara güç verecek o ışığı görmek istiyorlar..

Patronsuz bir gazetede çalışmak insana ne kadar tuhaf geliyor bilemezsiniz.. SABAH'ın binlerce kişilik ailesi de aynı duygular içinde.. Kaptansız bir gemide seyahat ediyoruz.. Ama kimse pes etmiyor ve herkes, her şeye rağmen SABAH bayrağını, yani bizim "Amiral gemimizi" yüzdürmek için çalışıyor.. Bazılarını sinirlendirecek ama, şimdiye kadar bu gemiyi nasıl yüzdürdüksek, şimdiden sonra da öyle yüzdüreceğiz.. Özetle, bazılarının hevesleri kursaklarında kalmaya devam edecek patron.. Gazetenin kapanıp binlerce kişinin işsiz kalmasını bekleyenler daha çok bekleyecekler..

Siz aramıza döndükten sonra SABAH çalışanları için, her şey yeniden başlayacak sanki.. Bize öyle geliyor.. Nasıl 11 Eylül tarihi her şeyi değiştirdi ise, sizin aramıza dönmeniz de, bizler, yani çalışanlar için, işte böyle bir tarih olacak..

Az kaldı patron.. Aramıza gelmenize az kaldı.. Cumhuriyet'in 78'inci yıldönümünü kutluyoruz bugün.. 78 yıllık Cumhuriyet, bu durumla, bu ayıpla yaşamamalı artık.

Cumhuriyet
İnsan, Atatürk'ün ne kadar büyük bir insan olduğunu, Müslüman kimliğinin yoğun olduğu başka ülkelere bakınca çok daha iyi anlıyor..

Haksız mıyız? Hem uzak, hem yakınımızdaki bu tür ülkelere bakın.. Kim gibi olurduk? İran.. Irak.. Suriye.. Afganistan.. Endonezya.. Mısır.. Bangladeş.. Suudi Arabistan.. Pakistan.. Hangisi olurduk dersiniz?

İyi ki Atatürk'ümüz oldu.. Ama, bugün ve yakın geçmişte olup bitenlere bakınca "Keşke Atatürk 20-30 yıl daha yaşasaydı" diyoruz..

Eğer bu gerçekleşseydi, Türkiye bugün bambaşka yerlerde olurdu. Siyasete de, ekonomik alanda da, kültür ve sanatta da bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olurduk.. Bugün herkes bize gıpta ile bakardı.. Bu durumda da Türkiye, gerçekten, İslam ülkelerine bir örnek teşkil edebilirdi.. Sadece onlara örnek olmakla kalmaz, batı dünyasında da örnek ülke olarak tanınırdı..

Eğer Atatürk yaşasaydı, Türkiye her konuda çok daha ileri gitmiş, yani sorunlarını aşmış bir ülke olurdu.. Ama ne yazık ki, Atatürk erken öldü..

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır