kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İstanbul'u çok başlılık tüketiyor


Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, Karayolları, Valilik, Devlet Demir Yolları gibi 8 kurumun İstanbul'un planlamasında söz sahibi olduğunu belirterek, "Bu çok başlılık kenti kemirip tüketiyor. Hızlı planlama yapılamadığı için kaçak yapılaşmanın önüne geçilemiyor" diyor.
Plan yapma yetkisinin Büyükşehir'de toplanması gerektiğini söyleyen komisyon üyeleri, keşmekeşliğin bu yolla çözülebileceğini kaydediyor. Çok başlığının en çarpıcı şekilde "Boğaz'a 3'üncü köprü" projesinde görüldüğünü ifade eden komisyon, "Büyükşehir bu projeye karşı çıkmasına rağmen Hükümet ve Karayolları gerçekleşmesi için bastırıyor. 3'üncü köprünün inşaası halinde yapılaşma kuzeye kayacak, ormanlar ile su havzaları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu ısrarı yüzünden arsa spekülatörleri bölgeyi daha şimdiden parselledi bile" diye yakınıyor.

KONUT SAYISI FAZLA
Dünya şehircilik uzmanlarının yaptığı çalışmaya göre İstanbul'un nüfusunun 7.5 milyondan fazla olmaması gerektiğinin altını çizen ve kentteki konut sayısının yüzde 40 fazla olduğunu belirten İmar Komisyonu Başkanı Aziz Yeniay şöyle konuşuyor: "İstanbul'da kesinlikle yeni yerleşim alanları açılmamalı... Biz komisyon olarak sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Komisyonumuzda bulunan üyelerin hepsi parti ayrımı gözetmeden bu konuda aynı noktada buluşuyor. İstanbul'un daha fazla konuta değil, daha kaliteli konuta ihtiyacı var."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır