kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Chievo mucizesi


Sadece 3 bin taraftarı olan kasaba takımı Chievo, İtalyan liginin zirvesinde. En yakın takipçisiyle arasında 4 puan var
Bu yıl 2. ligden 1. lige geçen ve haftalardır İtalyan futbol liginde liderliği kimseye kaptırmayan Chievo Verona takımı sadece İtalya'da değil tüm Avrupa'da yılın spor olayı olarak gündeme geldi. Sadece 3 bin taraftarı olan bu kasaba takımı, dün de Torino'yu 3-0 yenerek en yakın takipçisinin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü.

İtalya'nın kuzeyinde Romeo ve Juliet'i ile meşhur sanat kenti Verona'nın, adı sanı bilinmeyen Chievo mahallesinin fakir bütçeli futbol kulübü Chievo Verona, büyük kulüplere futbol dersi veriyor.

BAŞKANLARI TATLICI
Chievo Verona kulübünün başkanı ve takımın en büyük sponsoru Luca Campadelli baba mesleği olan tatlıcılığı sürdürüyor. 32 yaşındaki Campadelli her ne kadar koyu bir Inter taraftarı olsa da Chievo için maddi-manevi desteğini esirgemiyor.

Baba Campadelli, finansal güçlükler yüzünden amatör ligde dahi oynayamayacak hale gelen mahalle takımı Chievo'yu 1975 yılında finansal olarak desteklemeye başlıyor. Chievo, yavaş ve alçaktan uçarak 1990 yılında 3'üncü lige çıkıyor. Baba Campadelli 1992 yılında hayatını kaybettiğinde oğulları Luca ve Piero'ya bir tatlı fabrikası ile birlikte, 3'üncü ligde bir takım ve altın kadar değerli 3 öğüt veriyor: Birincisi alçaktan uçmak, ikincisi görünüşe değil kaliteye önem vermek, üçüncüsü başarıları abartmamak yani alçak gönüllü olmak.

TAKIM BATİSTUTA'DAN UCUZ
Luca Campadelli, başkanı olduğu Chievo Verona'yı 1994 yılında 2'nci lige taşıyor. Başkan Campadelli, "Her zaman fanatik bir Inter taraftarı oldum. Hayattaki en büyük rüyam, San Siro Stadı'nda Inter'e karşı oynamak" diyor. Chievo tam 7 yıl 2. ligde oynadıktan sonra bu sezon da, antrenör Del Neri'nin yönetiminde 1'inci lige çıkıyor. Ancak takımın başarısı burada da bitmiyor. 10 hafta sonunda futbolcularına milyonlarca dolar yağdıran kulüp başkanlarını ve onların "büyük kulüplerini" geride bırakarak birinci sıraya oturuyor.

Chievo'nun 32 yaşındaki, işletme mezunu bu zayıf, uzun boylu, utangaç başkanı Luca Campedelli'nin masöründen teknik direktörüne takımdaki 33 futbolcusuna harcadığı toplam miktar 12 milyon dolar. Geçen yılın lig şampiyonu AS Roma'nın golcüsü Gabriel Batistuta için harcadığı miktar bile bundan 2 milyon dolar daha fazla.

YASEMİN TAŞKIN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır