kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Fazla mesaiye yüzde 45 zam
Hükümet, devlet memurlarının fazla mesailerine yüzde 45 zam yapmayı kararlaştırdı. Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelin bu yıl saat başına 310 bin lira olan fazla çalışma ücreti, yeni yılda 450 bin lira olarak uygulanacak. KİT'lerdeki sözleşmeli personelin fazla mesai ücreti de memurla aynı olacak. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerindeki personel ile şoförlere ayda 410 bin lira yerine 600 bin lira ödenecek.

İşçi, bir ekmek için 32 dakika çalışacak
Ekonomik krizden önce 1 kilogram kıyma satın alabilmek için 1 saat 44 dakika çalışan kamu işçisinin, Ekim ayında aynı miktar kıyma için çalışması gereken süre 1 saat 59 dakikaya çıktı. Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre Ekim 2001'de ortalama çıplak net 463 milyon lira alan bir kamu işçisinin, bir ekmek alabilmek için çalışması gerekiyor.

4 milyon konuta ihtiyacımız var
Türkiye'nİn, önümüzdeki beş yıllık dönemde 4 milyon konuta ihtiyacı bulunduğu belirtildi. TBMM KİT Komisyonu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sunulan raporda, konut talebinin artışı nedeniyle gecekondulaşma oranının da arttığı ve önümüzdeki 5 yıllık dönemde 4 milyon konuta ihtiyaç olacağının hesaplandığı vurgulandı.

Raporda arsa üretimi görevinin 1969'da kurulan Arsa Ofisi vasıtasıyla yürütüldüğü, geçen dönemde bu kuruluşun görevini yerine getiremediği kaydedildi. Bunun nedeninin de ofisin bir arsayı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden alırken, rayiç bedel üzerinden alması ve bunun üzerine yüzde 65'e varan oranda vergi resim ve harç ödemesi olduğu, bu durumda bedel yükseldiği için arsaların konut için arza sunulamadığı ifade edildi. TOKİ'den sorumlu Devlet Bakanı Faruk Bal bu yöndeki çalışmaların son noktaya geldiğini belirterek, Konut Müsteşarlığı kuruldu. Arsa Ofisi' nin sermayesi de 250 trilyona çıkarıldı" dedi.

İşçi sendikaları grev gününü tespit ediyor
Türkiye, haftabaşından itibaren ekonomide birçok toplantıya sahne olacak. Sendikalar, odalar ve sivil toplum kuruluşları biraraya gelerek, Tükiye'de yaşanan son ekonomik gelişmeleri tartışacak. Emek Platformu bünyesinde yer alan işçi sendikaları da 30 Ekim'de yapacakları toplantıyla, genel grev tarihini belirlemeye çalışacak.

Oyak-Renault'dan tutumluluk dersi
TÜrkiye'de sadece alışkanlıklar değiştirilerek yüzde 10 oranında tasarru sağlanabileceği ve bu oranın da Türkiye'nin ithal ettiği enerji bedeline denk olduğu bildirildi. Oyak Renault bünyesinde görev alan Enerji Komisyonu tara ından hazırlanan araştırmada enerji tasarru yolları anlatıldı. Araştırmada, düdüklü tencere kullanılması, ışığı az geçiren abajurlardan kaçınılması, florasanın tercih edilmesi, damlayan muslukların tamir ettirilmesi önerilerek, her sifon çekildiğinde beş günlük içme suyu kaybedildiğine dikkat çekildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır