kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Oda ve borsa üyelerinin geciken aidatlarına af


1 milyon 300 bin üyenin odalar ve borsalara geciken aidat faizi olarak 40.8 trilyon borcu var. Yeni düzenlemeyle borçlar 2 yıla yayılarak 4 eşit taksite bölündü
Türkiye'de bir milyon 300 bin üyesi bulunan oda ve borsaların, üyelerden alacağı aidatın sadece gecikme faizinin 40 trilyon lira olduğu belirtildi. Oda ve borsa üyeleri, yeni bir düzenlemeyle geciken aidatlarını faizsiz ve taksitle ödeyebilecek. Buna göre üyelerin oda ve borsalara ödemekle yükümlü oldukları aidatlardan geciken borç asılları 2 yıla yayılarak faizsiz 4 eşit taksitle tahsil edilecek. Dört yıldan fazla aidat borcu olan ve bunun tahsili için yasal yollara başvurulan ancak adreslerinde bulunamayan faaliyet dışı üyeler ise borçları affedilerek üyelikten çıkarılacak.

FAİZİ BİLE ÖDENEMİYOR
Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Adem Şahin, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin, küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşan oda ve borsaların, üyelerinden alacağı aidat borçlarının tahsilini güçleştirdiğini bildirdi. Şahin "Türkiye'de 355 oda ve borsa var. Üyelerin ödemesi gereken 40 trilyon 828 milyar lira gecikme faizi ile oda ve borsaların TOBB'a ödemesi gereken 10 trilyon 422 milyar aidatın asılları ve gecikme faizleri affedilecek" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır