kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saddam'ı devirecek 18 kişi kolları sıvadı


Saddam-Ladin bağlantısı ortaya çıktıkça, Washington'da tansiyon artıyor. Savunma Bakanlığı ve Bush yönetimine danışmanlık yapan 18 kişi, Dışişleri Bakanlığı'nı devre dışı bırakarak Saddam'ı devirme planı yapmaya başladı
Terörizme karşı savaş açan Amerikan yönetiminde, Afganistan sonrası Irak rejiminin de devrilmesi konusunda çatlaklar başladı. New York Times gazetesine göre, aralarında Savunma Bakanlığı görevlileriyle hükümet danışmanlarının bulunduğu 18 kişilik bir ekip, Irak diktatörü Saddam Hüseyin'i devirmek için gizli toplantılar yapmaya başladı.

Irak'ı vurmanın bölge için yarar sağlamayacağını belirten Dışişleri Bakanlığı'nı devre dışı bırakan 18 kişilik ekip, ilk olarak 19 ve 20 Eylül'de Savunma Bakanlığı binasında toplandı. 19 saat süren bu toplantılara Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve yardımcısı Paul Wolfowitz de katıldı. Saddam'ı devirmek için her türlü plan masaya yatırıldı. Basına sızan vurma planlarından biri şöyle: Hava bombardımanı sonrası ABD komandoları, Irak'ın güneyine girecek. Londra'daki Irak muhalifleri bölgeye gelecek.

"ABD SALDIRACAK"
Bu muhalefet grupları, Saddam sonrası Irak'ın yönetimini sağlayacak. ABD askerleri daha sonra Basra'daki petrol rezervlerini ele geçirecek. Petrolden kazanılan parayla güneydeki Şiiler ve kuzeydeki Kürtler'e maddi yardım yapılacak. Ardından da kuvvetler, Bağdat'a ilerleyecek. "Wolfowitz Entrikası" olarak bilinen bu 18 kişilik grupta, Harold Brown (Eski başkan Jimmy Carter'ın savunma bakanı), Henry Kissinger (Dışişleri eski Bakanı), James Woolsey (CIA eski Başkanı), David Jeremiah (Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı) ve Dan Quayle'in (Eski Başkan Yardımcısı) bulunduğu belirtiliyor.

"Wolfowitz Entrikası"na dahil olmasa da Bush'un danışmanı Richard Perle ve Kongre Sözcüsü Newt Gingrich de gruba destek veriyor. Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz de Sunday Telegraph gazetesine "ABD, 300 hedefimize 1000 füze ile saldıracak. ABD muhaliflerle birlikte Saddam'ı ancak Hollywood filmlerinde devirebilir" diye açıklama yaptı.

New York Times (Amerika)

SADDAM KADINLARI KULLANDI
Çek Cumhuriyeti, 11 Eylül saldırılarını düzenleyen teröristlerin elebaşısı Muhammed Atta'nın, Irak İstihbaratında görev yapan Ahmed Halil İbrahim Samir al-Ani'yle başkent Prag'da buluştuğunu resmen kabul etti. Buluşma Çek istihbaratı tarafından görüntülendi. Bir haber sitesi de Irak istihbarat örgütünün 1998'de ABD ve İngiltere'ye kimyasal ve biyolojik silahlar sokmaya çalıştığını tespit etti. Iraklı kadın casuslar biyolojik ve kimyasal maddeleri elbiselerinin altında gizleyerek ABD'ye sokmayı başardı.

The Times (İngiltere):

ROMA'DA GİZLİ BULUŞMA
Türkiye'ye kaçan bir Iraklı, Saddam'ın İstanbul'da bir terör eğitim kampı kurduğunu açıkladı. İtalyan polisi, terörist Atta'nın Irak İstihbaratı'nda görev yapan Habib Faris Abdullah el-Mamuri'yle Roma'da buluştuğunu tespit etti. Mamuri, Roma'ya Irak Diplomat Okulu müdürü sıfatıyla gönderildi.

BİLD (Almanya)

IRAK 1 ŞİŞE ŞARBON VERDİ
GAZETE, Prag'daki buluşmada al-Ani'nin Atta'ya bir şişe içerisinde şarbon mikrobu verdiğini iddia etti. Atta, bu mikrobu ABD'ye götürdü ve 11 Eylül'den kısa süre önce New York, Washington ve Florida'ya postaladı.

DAILY TELEGRAPH (İngiltere)

BAĞDAT'TA TERÖR TOPLANTISI
İngiliz gazetesi terör örgütlerinin 11 Eylül saldırısından birkaç hafta önce Bağdat'ta büyük bir toplantı düzenlediğini bildirdi. El Kaide örgütünün yanı sarı İslami Cihad'dan Hizbullah'a kadar birçok örgüt ün katıldığı toplantıyı Irak başkan yardımcısı Taha Yasin Ramazan da izledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır