kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kilisede terör


Pakistan, Filipinler ve İsrail'de silahlar konuştu, bombalar patladı. Kaleşnikoflu saldırganlar Pazar ayini sırasında kiliseyi bastı
Pakistan'ın doğusundaki Bahavulpur'da bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 18 kişi öldü. Polis, Multan kentinin yaklaşık 100 kilometre güneyindeki Bahavulpur kentinde Katolik kilisesine düzenlenen saldırıda 18 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenler arasında kadınların da bulunduğunu belirten polis, çok sayıda kişinin yaralandığını ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

POLİS UYUDU!
Görgü tanıkları, 3 motosikletle Saint Dominik Kilisesi'ne gelen 6 kişinin, çantalarındaki Kaleşnikof tüfekleri çıkararak, kiliseye girmeden önce nöbet tutan 2 polisi vurduğunu söylediler. Saldırganlar kiliseye geldiğinde polislerin uyuduğunu ve vurulan polislerden birinin öldüğünü belirten görgü tanıklarına göre, silahlı kişilerden 2'si dışarıdan beklerken, 4'ü içeri girerek pazar ayini için toplanan kalabalığa ateş açtı.

Pakistan'nın Ketta kentinde bir otobüste meydana gelen patlamada ise, 3 kişinin öldüğü bildirildi. Polis kaynakları, patlamada 18 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref yaptığı yazılı açıklamada, "Bu terörist saldırı, Hıristiyanlar ile Müslümanların her zaman barış ve karşılıklı saygı içinde yaşadığı Pakistan'ı bölmeye yönelik bir eylemdir" dedi. Saldırı Papa II. Jean Paul tarafından da şiddetle kınandı. Vatikan'ın Pakistan Büyükelçisi Alessandro D'Ericco'ya gönderdiği telgrafta Papa'nın bu trajik saldırıyı şiddetle kınadığı ve ölenlerin ailelerine taziyelerini sunduğu belirtildi.

SALDIRILAR PEŞPEŞE
Filipinler'in güneyindeki Zamboanga'da patlayan bomba, 11 kişinin ölümüne, 43 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Kentin en işlek caddelerinin birinde bulunan restorandaki patlamada yaralıların çoğunluğunu çocukların oluşturduğu belirtildi.

Filistinli militanların İsrail'in Hadera kentinde düzenlediği silahlı saldırıda ise 6 kişi öldü. 3 kişi olduğu belirlenen saldırganlar Mitsubishi marka bir jipin içinden M16 tüfekleriyle otobüs durağında bekleyenlerin üzerine yaylım ateş açtı. Kurşunlara hedef olan üçü kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı İslami Cihad örgütü üstlendi..

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır