kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Savaşın acı yüzü


Amerika, Ladin'i bulmak için 3 haftadır Afganistan'ı vuruyor. Taliban üslerini ve havaalanlarını bombalayan Amerikan savaş uçakları dün de işbaşındaydı. Ancak hedefini şaşıran bombalar savaşın çirkin yüzünü gözler önüne serdi
Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Taliban'a yönelik saldırıları Taliban'ın konuşlandığı Kuzey Afganistan'ın Hocabahauddin ve Daşt-ı Kale yakınlarında dün başladı. ABD ve İngiltere'nin Afganistan'a yönelik saldırıları sürerken, Kuzey İttifakı ile Taliban arasındaki çatışmalar da şiddetleniyor.

Kabil başta olmak üzere Taliban'ın elinde bulunan başlıca kentlere, gece boyunca süren Amerikan saldırıları, sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. Sabaha karşı yapılan bombardımanda 8'i aynı aileden 15 sivil yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre ölenlerin birçoğu, 3'ü bebek olmak üzere çocuklardı.

Kabil'e atılan 4 bombadan biri Şar Kala mahallesindeki evlere isabet etti. 3 evin yıkıldığı patlamada 8'i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden 8'i aynı ailedendi. Gül Ahmed ve 7 çocuğu evlerine isabet eden bombayla yaşamlarını yitirdi. Ahmed ailesinden kurtulan tek kişi anneleri oldu.

'BOMBA EVİME İSABET ETTİ'
Patlamada iki bebeğini kaybeden Ahmed ailesinin komşusu Ahib Dad (45), patlama anını "Bir uçak sesi duydum ve evden çıkıp neler olduğunu bakmak istedim. O an bomba evimize düştü. İki oğlum öldü" diye anlattı. Bombaların bir minibüse isabet etmesi sonucu da 2 kişinin öldüğü ifade ediliyor. Kabil'in yaklaşık 80 kilometre kuzeydoğusunda Taliban karşıtı güçlerin elinde olan bir köye de hedefini şaşıran bombaların isabet ettiği, burada ise 1 ölü, 7 yaralı olduğu belirtiliyor. Fransız haber ajansı Agence France Press (AFP), 7 Ekim'de başlayan hava harekatında ölü sayılarının dün itibariyle 37'ye ulaştığını bildirdi.

Öte yandan Cezayir gazetesi El Youm'da Pazar günü yayınlanan açıklamalarında Taliban lideri Molla Ömer 'henüz asıl savaşa başlamadıklarını' söyledi.

29 EKİM RESEPSİYONU İPTAL
Molla Ömer, "Amerika'nın teknolojik üstünlüğünden dolayı asıl savaşa başlamadık. Ama Amerikalılar'a Ruslar'a verdiğimizden daha acı bir ders vereceğiz" dedi.

Türkİye'nİn İslamabad Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 78. kuruluş yıldönümü nedeniyle verilecek resepsiyonu güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Büyükelçilik tarafından İslamabad'da her yıl düzenli olarak verilen 29 Ekim resepsiyonu, bu yıl Afganistan'da yaşanan savaş nedeniyle iptal edildi. Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Ali Vural Öktem, iptal kararını doğruladı.

ÖLEN OĞLUNUN BAŞINDA AĞLADI
Amerikan uçaklarının düzenlediği hava saldırısı 4'üncü haftasına girerken, Kabil'de akıllardan çıkmayacak bir dram yaşandı. Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir baba hedefini şaşıran bir bombanın evine isabet etmesi sonucu kaybettiği oğlunun ve komşusunun çocuklarının başında isyan ediyordu...

O ne Kitty Hawk'ın bir uçak gemisi olduğunu biliyordu, ne de Tomahawk'ın ne kadar akıllı bir füze olduğunun bilincindeydi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır