kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
ŞÜKRÜ KIZILOT(skizilot@sabah.com.tr )

SSK prim borcu olana son fırsat!..

Sosyal Sigortalar Kurumu'na, birikmiş sigorta primi borcu olanlara, bir şans daha tanındı. Ayrıca, bundan sonra herhangi bir taksiti ödeyemeyecek olanlara da, "yeni kolaylıklar" sağlandı.

SSK Yönetim Kurulu, 18 Ekim 2001 tarihinde toplanarak, birikmiş SSK prim borcu olanlarla ilgili olarak, iki karar aldı.

Kararlardan biri, deprem bölgesinde bulunan ya da depremden etkilenenlerle, diğeri ise 18 aylık taksitlendirme talebinde bulunup, bir ya da birkaç taksiti ödeyemeyen işverenlerle ilgili.

18 aylık taksit
SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü, Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda yayımladığı 19 Ekim 2001 Tarih ve 16-250 Ek sayılı Genelge ile SSK prim borcu için 18 aylık taksitlendirme talep eden ancak bir ya da birkaç taksiti ödeyemeyenlere getirilen kolaylığı açıkladı. Buna göre; işverenler, vadesi geldiği halde ödenmeyen taksitleri Ekim 2001 ayı taksiti ile birlikte en geç 31 Ekim 2001 Çarşamba günü, mesai saati bitimine kadar öderlerse, 18 aylık ödeme kolaylığından yararlanmaya devam edecekler.

Bundan sonra, herhangi bir taksitin yani Kasım ayı ve daha sonra ödenecek taksitlerden, birinin aksatılması halinde ise, aksatılan taksit "aylık yüzde 6 tecil faizi" ile birlikte, en geç bir sonraki taksitle birlikte ödenirse, tecil ve taksitlendirme işlemi bozulmayacak. Örneğin, Kasım 2001 taksiti, Aralık 2001 ayı içerisinde ödendiğinde, aylık yüzde 6 oranı üzerinden "tecil faizi" hesaplanarak tahsil edilecek. Aralık 2001 ayı taksitinin tecil faizi ise, yıllık yüzde 3 üzerinden hesaplanarak, süresi içinde ödenecek.

Depremzedelerin durumu
SSK Yönetim Kurulu'nun, 18 Ekim 2001 günü aldığı VII/2857 sayılı karar ile de, depremzede işverenlere ve topluluk sigortasına prim ödeyen sigortalılara, yeni bir ödeme kolaylığı getirildi. SSK'nın, bugünkü tarih itibariyle hazırlayıp yayınlayacağı genelge ile yapılacak açıklamaya göre; ülkemizin yaşadığı ekonomik krizin deprem bölgesinde daha yoğun olarak yaşandığı, depremden etkilenen gerek sigortalıların ve gerekse işverenlerin yükümlülüklerini yerine getirmelerinde diğer bölgelerdeki işveren ve sigortalılara kıyasla daha zor şartlarla mücadele etmek zorunda kaldıkları dikkate alınarak, 1 Temmuz 2001 ila 31 Aralık 2001 tarihleri arasında yatırmak zorunda oldukları sigorta primlerini, kısmen veya tamamen ödeyememiş olan sigortalılarla işverenlerin, gecikmiş veya eksik kalan taksitlerini, mevcut taksitlendirme uygulamasının son günü olan 31 Aralık 2001 tarihine kadar, ödeme tarihlerine göre hesaplanacak aylık gecikme zammı ile birlikte ödemeleri durumunda, taksitlendirme usul ve esaslarından yararlandırılacak, dolayısıyla, taksitlendirme uygulaması da bozulmayacak.

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır