kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fener Avrupa'ya Fransız kaldı


F.Bahçe, maç boyunca rakip kaleye topu topu 4 şut çekebildi. Hakem penaltımızı vermedi, Lyon'un ise golünü saymadı!
F.Bahçe için Şampiyonlar Ligi'nde 'ya tamam ya devam' 90 dakikasıydı. Bu maçın önemi günlerce Mustafa Denizli tarafından oyuncularına anlatılmıştı. Amaç tekti: 3 puan. Barcelona yenilgisi, ancak bir galibiyetle telafi edilebilirdi.

Sahaya dizilen Fenerbahçe 11'ini gördüğümüzde, Mustafa Denizli'nin ilk hedefinin savunmayı kuvvetli tutmak olduğunu farkettik. 6 savunma oyuncusuyla Lyon önüne çıkılmıştı. İleride Rapajç solda, Revivo sağda konuşlanmıştı. Ne var ki, onların ortalarına vurabilecek bir adam yoktu ortada. Adeta hayaletlere servis yapıyorlardı. Forvetlerden Oktay kadroda bile yer almıyordu ve Serhat ile Andersson, yedek kulübesinde Denizli'nin yanında oturuyorlardı!

Hep Ali Güneş
Maçın ilk 45 dakikasında takımlar 0-0'ın güzelliklerine teslim olmuşlardı. Sanki bu sonuçla, ilk maçlarını kaybeden iki ekip de bir üst tura çıkacakmış gibi oynuyorlardı.

Karşılaşmanın 36. dakikası, ilk yarının heyecan veren tek anıydı. Lazetiç'in pasında günün sürprizi Ali Güneş ustaca dönüp acemice vurdu. Tıngır-mıngır giden top Coupet'nin kucağında kaldı. Belçikalı hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğü hem futbolcuları hem de maçı izleyenleri kurtardı.

İkinci yarıya çıkarken Fenerbahçe'nin biraz daha hücuma yönelik oynaması bekleniyordu. İlk yarıda hayaletlere orta yapmaktan sıkılan Rapajç'in yerine Kennet Andersson oyuna girmişti. 3 puan için yavaş yavaş tempoyu arttırmak gerekiyordu.

53. dakikada Nantes'ın beyni Eric Carriere'in Fenerbahçe kalesini fazla tehdit etmeyen şutunun ardından, 59'da pır pır Luyindula yine uzaktan yokladı ama kaleyi tutturamadı.

60'ta Fenerbahçe için en önemli fırsat geldi. Andersson'un kafayla indirdiği topu Ali Güneş aldı. Genç futbolcu etrafında dönerek çevresindeki Lyonlu oyuncuları ekarte etti. İçeri girse, kale karşısındaydı. Ne var ki heyecanı ve tecrübesizliği bir kez daha galip geldi. Dengesiz anında topa vurdu ve 3 puan şansını dışarı attı.

Penaltımız es geçildi
77'de Foe'nin Lyon ceza alanı içinde topa elle müdahale ettiği pozisyonun penaltıyla cezalandırılmaması, sarı-lacivertlilerin kaderinin pek de olumlu bir yönde ilerlemediğini gösteriyordu.

89. dakikada ipimiz çekildi. Delmotte'un ilk kafasını direkle ortaklaşa çıkaran Rüştü, savunmanın bu oyuncuya 2. vuruş izni vermesinin yüzünden golü kalesinde buldu: 0-1. Bu golün çıkması mümkün görünmüyordu.

Şampiyonumuz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı iki maçı da kaybetti. Artık şu bir gerçek ki, 2. tur mucizelere kaldı.

Feridun NİĞDELİOĞLU

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır