kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Yücelen: Trafik denetimi belediyelere devredilsin
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, trafik sorununun başarıyla çözümü için merkezi yönetimle yerel yönetimlerin görev ve sorumluluk paylaşımlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Yücelen bu kapsamda trafik denetim hizmetlerinin belediyelere devri konusunun değerlendirilmesini istedi. İtfaiye Haftası nedeniyle, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen, seminerin açılışında konuşan Bakan Yücelen, köklü bir değişim için "start" verildiğini açıkladı.Yücelen, İTÜ'nün yerel yönetimler konusundaki hassasiyetini hatırlatarak Rektör Gülsüm Sağlamer'e hitaben şunları söyledi: "Trafik yönetimindeki başarının daha yeterli ve etkin olabilmesi için şehir içi trafik denetim ve kontrol hizmetlerinin, görevlendirilecek personelin eğitimleri, yine polis okullarımızda verilecek şekilde, belediyelere devri konusunu da değerlendirmelerinize sunmak istiyorum."

Yusuf DEMİR

Milli Güvenlik Kurulu Cuma günü toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu'nun aylık olağan toplantısının Cuma günü yapılacağı bildirildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, dün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ı kabul etti. Başbakanlık Merkez Binası'nda gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

DYP, dış politika konusunda Meclis'te genel görüşme istedi
DYP ABD'deki terörist saldırının Türkiye'ye etkilerinin tartışılması için dış politika konusunda TBMM'de genel görüşme önerdi. DYP'nin önergesinde, "hükümet ortaklarının dış politikada da duyarsız, dilsiz ve sessiz oldukları, gelişmeleri basından izleyerek, pasif bir konumda dünya gündeminin gerisinde kaldıkları" öne sürüldü.

Çiller'in Sezer öfkesi: Gördük ki milletin de başı yok
DYP lideri Tansu Çiller, yeni hükümet için aktif rol üstlenmesini istediği Cumhurbaşkanı Sezer'in "Bunlar TBMM'nin işi" yanıtını vermesine kızdı. Çiller tepkisini, kurmaylarına "Beyefendi'nin de Ecevit'ten farkı yok. Biz devletin başı yok diyorduk. Ama bugün gördük ki, milletin (cumhurun) başı da yok" sözleriyle aktardı.

Türkiye, AİHM'ye 1 trilyon lira tazminat ödemeye mahkum oldu
Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen 13 davada insan hakları ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum oldu, 5 ayrı davada ise dostane çözüme gitti. Türkiye'nin, 18 davada şikayet başvurusunda bulunanlara mahkeme masrafları da içinde olmak üzere, yaklaşık 3 milyon frank (yaklaşık 1 trilyon TL) maddi tazminat ödeyeceği bildirildi.

Çakan: Türkiye enerjide kilit ülke olacak
Uluslararası şirketlerin katıldığı "Türkiye'de Gaz ve Enerji" konulu konferans dün İstanbul'da başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan toplantıda "Türkiye Hazar Bölgesi'ni Akdeniz ve Avrupa'ya bağlayan güzergahta kilit ülke olacak" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır