kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tayyip, şaşkın vekili sorguladı


Partisini şaşırarak önceki gün Saadet Partisi'nin grup toplantısına katılan ve kürsüye çıkan konuşma yapan AK Partisi Konya milletvekili Remzi Çetin, dün AKP yönetimince sorguya çekildi.
Tayyip Erdoğan'ın sorusu üzerine Çetin, toplantıya "yanlışlıkla" girdiğini, yanlışlığı anlayınca da dışarı çıkamadığını söyledi. Çetin, Erdoğan'ın grupta neden konuştuğunu sorması üzerine ise, "Onlar benim 30 yıllık arkadaşlarım. Çok ısrar edilince kıramadım, konuşmak zorunda kaldım" dedi. Çetin'in durumunu inceleyen AKP yönetimi, herhangi bir disiplin işlemi yapmama kararı aldı. Erdoğan da dün gazetecilerin soruları üzerine, "Arkadaşımız sehven (yanlışlıkla) katılmış" dedi ve disiplin mekanizması işletilmeyeceğini belirtti.

CEZAİ EHLİYETİ YOK
Remzi Çetin'in yanlışlıkla SP grubuna katılması ise kulislerde esprilere konu oldu. SP Grup Başkanvekili Veysel Candan, FP'nin kapatılmasından sonra partinin bölünmesi nedeniyle eski FP milletvekillerinin şokta olduğunu belirterek, "Milletvekili arkadaşlarımızın böyle davranmaları normal. Şokta oldukları için cezai ehliyetleri de yok" diye konuştu. SP'liler, Çetin'in toplantıya yanlışlıkla girmiş olabileceğini, ancak toplantıda kürsüye çıkıp "Partinin bölünmesinden dolayı çok üzüntülü olduğunu, hatalarının kendi partisinde olduğu" söylediğini hatırlatarak, "bunların yanlışlıkla söylenemeyeceğini" savundular. Çetin'in önümüzdeki günlerde Necmettin Erbakan'la görüşeceği ve SP'ye geçeceği belirtiliyor.

Hüseyin ÖZALP

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır