kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çörtük'e yardım hukuki


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "Ecevit'i savcılığa verdiği" iddiasının doğru olmadığını açıklamasından sonra, Başbakanlık'tan da dün aynı konuda açıklama yapıldı.
Başbakanlığın açıklamasına göre, işadamı Kamuran Çörtük'ün Romenler'le ortak kurduğu, Romanya'nın en büyük bankalarından Banca Turko Romana'nın (BTR) mali güçlüklerin aşılması için, geçen yıl sonuna doğru Romanya Başbakanı birkaç kez Hükümet'ten yardım istedi. Konu Merkez Bankası, BDDK ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin katılımıyla yapılan bir dizi toplantıda, daha sonra da liderler zirvesinde değerlendirildi. BTR'nin batması halinde ilk aşamada diğer Türk bankalarının, daha sonra 500 milyon dolarlık yatırıma sahip Türk müteşebbislerinin olumsuz etkileneceği ve giderek Romanya'daki bankacılık sisteminin çökmesine yol açacağı düşüncesiyle, BTR'nin sahibi olan grup ile kredi ilişkisi bulunan Vakıflar ve İş Bankası'nın katkıları istenildi. Vakıflar Bankası, BTR'nin sahibi olan grubun Türkiye'deki bazı şirketlerinin hisselerini satın aldı ve bedelin bir kısmını alacağına mahsup edip, kalanını Romanya'daki BTR'ye aktardı. Böylece bankanın ödeme güçlüğü sorunu büyük ölçüde çözüldü. Bu işlemler DDK'ca incelenip, rapor tutuldu. Vakıflar Bankası tarafından Arthur Andersen ve Deloitte and Touche gibi denetim kuruluşlarına yaptırılan değer takdirlerinden en düşük olanının da altında bir değer üzerinden alınan hisselerin değeri, DDK'ca bir uzman görevlendirilip yeniden belirlendi. Görevli uzman hisselerin alım değerinin yüksek olduğu sonucuna ulaştı ve rapor Başbakanlık ve savcılığa gönderildi.

Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Vakıflar Bankası'nın yaptığı işlem, Romanya'nın bu ülkedeki bir Türk Bankası ile ilgili olarak karşılaştığı sorunun çözümüne, Hükümetimizin ricası ile ve iyi niyetle katkıda bulunmaktan ibarettir. Hükümet, Türk müteşebbislerinin faaliyetlerinin desteklenmesi için her türlü önlemi almaya devam edecektir."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır