kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şaka gibi basın toplantısı


Mail Büyükerman, basında yer alıp almayacağını denemek için dünkü basın toplantısında Papa'yla ilgili anılarını, penisilinin faydalarını anlattı
TBMM'nin renkli simalarından Eskişehir Bağımsız Milletvekili Mail Büyükerman, medyada magazin haberleri dışında da yer alıp almayacağını denemek için "Kültürel ve akademik" konularda bir basın toplantısı düzenledi.

Ankara'da düzenlenen turizm güzeli yarışmasında jüri üyeliği yapan ve birinci seçilen güzele "çarpık bacaklı" diye itiraz edince basında magazin basınında geniş yer aldığına dikkat çeken Büyükerman, bu kez kültürel ve akademik konularda konuşunca basında yer alıp almayacağını görmek için "deneme sürüşü" yaptığını belirtti.

Büyükerman basın toplantısında Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na girmesinden din ayrılığına, nişanlısının penisilin bulunamaması yüzünden ölmesinden ekonomik krize kadar çeşitli konulara değindi.

OSMANLI SAVAŞA GİRDİ: MÜJDE OĞLUMUZ OLDU!
İlk konusu, 1. Dünya Savaşı oldu. 19 Temmuz 1914 tarihinde zamanın Harbiye Nazırı'nın Osmanlı Kabinesine "Müjde bir oğlumuz oldu" diyerek savaşa girildiğini haber verdiğini anlattı Büyükerman.

PAPA'YI BEN ÇAĞIRDIM AMA AĞCA VURDU!
İkinci konu, Papa'nın Türki Cumhuriyetler'e düzenlediği gezi oldu. Papa'nın dinlerarası yakınlaşma çağrısını olumlu karşıladığını ifade eden Büyükerman, Papa'yla ilgili bir de anısını anlattı:

İadeli taahhütlü mektup göndererek, Papa Jean Paul'u Eskişehir'e evime davet ettim. Mektubun alındı belgesi bana ulaştı. Ben Papa'yı beklerken, Mehmet Ali Ağca erken davrandı ve Papa'yı vurdu. Bu olaydan sonra hakkımda soruşturma açıldı. Bana polisler 'Papa'yı Türkiye'ye çağırıp burada mı öldürecektin?' diye sordular. Neyse ki sonradan iyi niyetim anlaşıldı ve soruşturma bitti.

ATATÜRK'ÜN MAAŞI 1 DOLAR BİLE DEĞİLDİ
Büyükerman, ekonomik krize değinirken de Atatürk döneminde 1 doların 85 kuruşa denk düştüğünü ve Atatürk'ün mareşallik maaşının 43 lira olduğunu söyledi.

PENİSİLİN OLMADIĞI İÇİN NİŞANLIM ÖLDÜ
Daha sonra yanlış yönetimlerle Türkiye'nin krize girdiğini ifade eden Büyükerman, bu konuda görüşlerini açıklarken, nişanlısının da penisilin bulunamaması yüzünden öldüğünü belirtti.

GELECEK HAFTANIN KONUSU NÜFUS ARTIŞI
Büyükerman, nüfus artışının olumsuz etkilerine ilişkin görüşlerini ise bir sonraki basın toplantısında açıklayacağını bildirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır