kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yüzüne kavuştu


Makedonya'daki bir patlamadan ağır yanıklarla kurtulan Vesna Naumoska, Türkiye'de gördüğü tedaviyle yüzüne yeniden sahip oldu
Makedonya'nın Ohim kentinde 2000 yılı yılbaşı gecesi gittiği restorana Sırp teröristlerin bomba atması sonucu ağır şekilde yanan 23 yaşındaki Vesna Naumoska, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedaviyle yüzüne yeniden kavuştu, parmaklarını kullanabilir hale geldi. Tedavisinin ilk bölümü 9 ayda tamamlanan Vesna, 6 ay sonra yeniden operasyona alınacak.

SİVAS'TA UMUT ARADI
Sofya'da Tıp Fakültesi diş teknisyenliği bölümü mezunu Vesna, kaza sonrasında internette bir site açarak tüm dünyadaki tıp fakültelerinden yardım istedi. Bir yıl süren mücadelesinde tek yanıt Türkiye'den Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden geldi. Hastane tüm tedavi masraflarını üstlendi. 9 ay sonra tedavinin ilk aşaması bitti. Vesna yanık izlerinden kısmen kurtulmuştu.

25 AMELİYAT DAHA VAR
"9 ay çok zor geçti. Ama herkes bana çok yardımcı oldu. Görüntü olarak şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Artık hayata bakış açım değişti" diyen Vesna ülkesine döndü. Vesna'ya, plastik cerrahinin tüm imkanlarını kullanarak müdahale ettiklerini ve ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Sarper Yılmaz, "20-25 kez daha ameliyat olması gerekiyor. İlk 5 ameliyatını yaptık. Tedaviye altı ay ara vereceğiz. Sonra yine gelecek ve 7-8 ameliyat daha yapacağız" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır