kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Şampiyon'un dramı


Jimnastikçi Mustafa Uyar, trambolinden boyun üstü düştü, yatağa mahkum oldu. Tek hayali ise iyileşip yeniden salona dönmek ve milli sporcu olmak

9 YILLIK JİMNASTİKÇİ
9 yıllık lisanslı jimnastikçi Mustafa Uyar... Bursa İl Birinciliği'nin yanı sıra Türkiye çapında da dereceleri olan genç bir umut. Ancak, 16 yaşındaki jimnastikçi geçen hafta, talihsiz bir kazanın kurbanı oldu...

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Mahmut Atalay Jimnastik Eğitim Merkezi'nin yaz okuluna gelen minik sporcuları çalıştıran Mustafa Uyar, 'trambolin'den atlarken, boynunun üzerine düştü; felç oldu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi süren Mustafa, en zor jimnastik hareketlerini başarıyla yerine getiren vücuduna, şu anda en temel hareketleri yaptırabilmenin mücadelesini veriyor. Doktorları ise Mustafa'nın spora dönmesi için bir şey söylemenin henüz erken olduğunu belirtiyor.

BUNU BAŞARACAĞIM
Salona yeniden dönme umudunu kaybetmeyen Mustafa Uyar ise, "Geçirdiğim sakatlık sonucu belki uzun süre jimnastik yapamayacağım. Ama iyileşip yeniden salona dönmek ve milli sporcu olmak istiyorum. Bunu başaracağım. Doktorlar ne diyorsa yapıyorum" diyor... Asgari ücretle çalışan baba Mehmet Uyar ise ilgisizlikten yakınıyor:

"Çocuğum antrenman sırasında sakatlandı. Yolda düşerek sakatlanmadı. Hastane masraflarının bir bölümü karşılandı ama çocuğumun geleceğinden endişeliyim. Sporcuların sağlık güvencesi olmalı, böylelikle geleceğinin de güvence altına alınması gerekir. Ama maalesef bunun olmadığını oğlum sakatlanınca anladık. Sporda sağlık güvencesi yoksa spor yapılmasın."

İbrahim ÖGE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır