kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hemşireye verilen ceza affedildi


Ayşen'in kolunu kaybetmesine neden olan hemşireye verilen 185 bin liralık ceza affedilince Başaran Ailesi yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru istedi
Şimdi 10 yaşında olan Ayşen Başaran'a henüz 4 yaşındayken hatalı iğne yaparak kolunun kesilmesine neden olan Lüleburgaz SSK Hastanesi hemşiresi Pakize Özkan'a verilen 185 bin liralık ceza af kapsamına girince Yargıtay tarafından bozuldu. 6 yıldır çocukları için hukuk mücadelesi veren Başaran Ailesi, avukatları aracılığıyla Af Yasası'nın tümüyle iptali için dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi.

YASA İPTAL OLSUN
Kusurlu bulunan Hemşire Pakize Özkan'a verilen 185 bin liralık para cezası ile diğer sanıklar Münevver Danişger ile doktor Hatice Adiloğlu hakkında verilen beraat kararının af kapsamına girdiği ve sanıklar hakkında verilen ceza ve beraat kararlarının bozularak yeniden yargılanmaları gerektiği bildirilen Yargıtay kararı üzerine Lüleburgaz Asliye Ceza Mahkemesi dün dosyayı yeniden ele aldı. Başaran Ailesi'nin avukatı Cengiz Hortoğlu "Zaten Af Yasası olarak bilinen Şartlı Salıverme Yasası'ndan hiç kimse memnun değildir. Bu yasa Anayasa'nın 10. maddesindeki 'eşitlik ilkesi'ne aykırıdır. Bu yasanın iptali için dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istiyoruz" dedi. Sanıkların katılmadığı duruşmanın sonunda mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine yer olup olmadığı yönünde inceleme yapabilmek için yargılamayı 21 Kasım 2001 tarihine bıraktı.

Erdem ESEN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır