kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Meksika da neymiş?


Ford Otosan'ın Amerikalı yöneticisi Jon Trautman, "30 yıldır Ford'ta çalışıyorum. Meksika krizini, en kötüsü olarak bilirdim. Ancak Türkiye fikrimi değiştirdi" dedi
Ford Otosan Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Jon Trautman, Türkiye'deki krizin, 30 yıllık Ford hayatında yaşadığı en zorlu kriz olduğunu söyledi. Ford Transit'in 19 ili kapsayan turu çerçevesinde Van'da konuşan Trautman, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaşanan kriz, hayatımın en zorlu krizi. Buna, 1994'te Meksika'dayken yaşadığım kriz de dahil. O krizde bir dolar 7 Meksika Pezosu'na eşitken 24 saat içinde 14 Meksika Pezosu'na eşit hale gelmişti. O zaman bunun olabilecek en kötü kriz olduğunu düşünüyordum. Ancak Türkiye'deki kriz, bu fikrimi değiştirdi. Tabii henüz acısı çok taze olan, ABD'ye yapılan terörist saldırının da krize olumsuz etkileri olacaktır. "

GÜVEN MESAJI
Ford Otosan olarak Türkiye'nin parlak geleceğine inandıklarını vurgulayan Trautman, "Bu inancı da Kocaeli'nde yaptığımız 750 milyon dolarlık yatırım fazlasıyla ispat ediyor. Ayrıca ortaklarımız Koç Holding ve Ford Motor tarafından güçlü bir şekilde destekleniyoruz ve daha şimdiden Ford Transit'i Avrupa'ya ihraç etmeye başladık" şeklinde konuştu.

Trautman, kriz ortamında satış hacimlerinin azalmasına rağmen Transit'teki pazar paylarının değişmediğini ifade ederek, şunları söyledi: "2002'de Kocaeli'nde üretilen 25 binin üzerinde yeni Transit, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç edilecek."

Keskin: Krizde 10 milyar $ gitti
TEBİAT'ın Antalya'da düzenlediği 3. Ekonomi Zirvesinde konuşan Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, bankacılık sisteminde TL mevduat oranının yüzde 46'ya gerilediğini, döviz meduatının payının yüzde 54'e çıktığını belirtti. Keskin, ağırlıklı bölümün Şubat krizinden sonra olmak üzere son iki krizde Türkiye'den 10 milyar dolar yabancı sermaye çıkışı olduğunu vurguladı. "TL'ye talep hutbe ile değil, tasarruf sahibine güven verilerek yaratılır" diyen Keskin, şu reçeteyi verdi: "Mali sistemin TL cinsinden büyümesini sağlayacak politikalar uygulanmalı. Bankaların öz kaynak yapısı güçlendirilmeli. Yabancı sermaye çekilmeli."

Marks&Spencer Yeşim'in kalitesine tam not verdi
Dünyanın en ünlü giyim markalarından Marks&Spencer firması Nergis Holding'e bağlı Yeşim Tekstil'i örgü grubunda 10 firma arasından birinci, örgü ve dokumadan tüm spor giyim grubunda da 16 firma arasında ikinci en iyi kuruluş olarak belirledi. Marks&Spencer firması yöneticileri, bu değerlendirmeyi kalite ürün dizayn, üretim, yükleme, esneklik, fiyat ve ilişki kriterlerini göz önüne alarak yaptıklarını açıkladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı firmalarla çalışarak ürünlerini hazırlatan Marks&Spencer'in kendi kriterleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucunda örgü grubunda birinci seçtiği Yeşim Tekstil, Marks&Spencer için bay-bayan spor giyim, yatak çarşafı ve nevresim üretimi yapıyor.

İbrahim ÖGE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır