kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


11, 77, 93 ve 175 rakamları kaldırılıyor
United Airlines ve American Airlines şirketleri, saldırılarda kullanılan yolcu uçaklarının sefer sayılarını bir daha kullanmama kararı aldı. Dünya genelinde uğursuz olduğu yolunda bir inanış bulunan 13 sayısı gibi, 11, 77, 93 ve 175 rakamları da uçak seferleri için 'uğursuz' ilan edildi. American Airlines Sözcüsü John Hotard, konuyla ilgili açıklamada "Korkunç kazalardaki sefer sayılarını artık emekliye ayırmaya karar verdik" dedi. Öte yandan havalimanlarına yerleştirilecek yüz tarayıcısı güvenlik sisteminin ilk olarak saldırılardaki 4 uçağın kaçırıldığı Boston'daki Logan havalimanında uygulanacağı belirtiliyor.

Kamikaze saldırılar evlilikleri kurtardı
New York ve Washington'a düzenlenen kamikaze saldırılar sonrası Amerikan halkı terörizme karşı kenetlenmişti. Ancak saldırılar, sadece halkı birbirlerine yakınlaştırmakla kalmadı, evlilikleri de kurtardı. Houston kentinde 11 Eylül'den bu yana tam 400 kişi, boşanmaktan vazgeçtiklerini bildirerek davalarını geri çekti. Yetkililer, saldırı öncesi ve saldırı sonrası açılan boşanma davası sayısında da önemli düşüş olduğunu belirtiyor. Boşanma davalarına bakan Yargıç Linda Motheral, "Sanırım bunun arkasında insanların huzur istemeleri ve hayatlarımızın sonsuza dek değiştiği gerçeği atıyor. İnsanlar artık küçük şeyleri sorun yapmak istemiyor" dedi.

S.Arabistan Taliban'la bütün ilişkilerini kesti
Suudi Arabistan, Afganistan'daki Taliban yönetimiyle bütün ilişkilerini kesti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından S. Arabistan'ın da Taliban'la ilişkilerini kesmesiyle Taliban yönetimini tanıyan tek ülke Pakistan kaldı. ABD Başkanı George Bush, S. Arabistan'ın Taliban yönetimiyle ilişkilerini kesmesini memnuniyetle karşıladı. Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, ''Başkan, Suudi hükümetinin attığı bu akıllı adımı şükran ve minnetle karşıladı'' dedi. Sözcü, Bush'un Pakistan'ın desteğinden de memnun olduğunu söyledi. Öte yandan Interpol Ladin'in yardımcılarından Eymen El Zevahri'nin yakalanması için kırmızı bülten yayınladı.

Terörist Atta, uçuş kursundan atılmış
İkiz kulelere çarpan ilk uçağı kullandığı tahmin edilen terörist Muhammed Atta ve diğer terörist Mervan el Şeyhi'nin ders aldıkları uçuş okulundan atıldıkları ortaya çıktı. Florida'daki Jones Aviation de Sarasota uçuş okulunda görevli pilot Ivan Chirivella, "Beni hiç dinlemiyorlar, birşey söylediğimde ters tepki veriyorlardı. Davranış bozuklukları yüzünden onları okuldan attık" dedi. Atta'nın kendisine, bir havayolu şirketinde çalışmak için kurs aldığını söylediğini belirtti.

Terörist hesaplar donduruldu
Almanya'daki özel bankalar, Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin ile bağlantısı olduğu sanılan 2.7 milyon mark tutarındaki 13 hesabı dondurdu. Hesap sahiplerinden 12'sinin, Avrupa'da Ladin ile bağlantısı olduğu sanılan 300 kadar örgüt ve kişinin bulunduğu listede olduğu belirtildi. Fransa'nın da, Taliban yönetimi ile bin Ladin'e yönelik BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde yaklaşık 4.27 milyon euro tutarındaki banka hesaplarını dondurduğu açıklandı. AB, Haziran ayında BM'nin Afganistan'daki Taliban yönetimine uyguladığı yaptırımlar kapsamında 300 hesabın dondurulmasını istemişti.

Roma Valisi tutuklandı
Roma Valisi Giuseppe Romano, Napoli Savcılığı'nın emri üzerine dün sabah jandarma tarafından tutuklandı. 15 Temmuz 1997-30 Kasım 2000 tarihleri arasında Napoli Valisi olarak görev yapan ve daha sonra Roma'ya atanan Romano, Napoli Valiliği sırasında görevini kötüye kullanma, iş yavaşlatma ve yolsuzluk yapmakla suçlanıyor.

ABD'yi kendi silahıyla vuracak
1980'lerde ABD, Afgan mücahitlere 100 kadar Stinger karadan havaya uçaksavar füzesi verdi. Bu füzelerin 200'ünün halen Taliban'ın elinde olduğu ve Amerikan uçaklarına karşı kullanılmasından korkuluyor. Bu silahlar ısıya duyarlı savaş başlıklarıyla 3 bin 500 metre yükseklikteki uçakları bile imha edebiliyor. Ancak uzmanlara göre, Stinger tehlikesi fazla abartılıyor. Yıllardır depolarda bekleyen füzelerin bataryaları uzun ömürlü değil. Bu nedenle tamamına yakını şu anda kullanılamaz hale geldi.

El Kaide kampları boşaltıldı
Amerikan bombardımanından çekinen El Kaide militanları kampları boşaltarak Taliban kuvvetleri kontrolündeki dağlık bölgelere akın ettiler. Hindistan ve Pakistan gazetelerinin haberine göre kampları terk edenler arasında Afgan militanların yanı sıra Suudi Arabistan, Mısır, Sudan, Bosna, Tunus, Cezayir, Fas, Yemen, Çeçenistan, Uygur, Özbek ve Tacik militanlar da bulunuyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır