kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Komandolar Afganistan'a girdi


Bir istihbarat sitesinin haberine göre, ABD komandoları Afganistan'a 'gizlice' girerek İngiliz SAS komandoları ve muhalif güçlerle birleşti
Terörizme savaş açan ABD bölgeye uçak gemileri, destroyerler ve savaş uçaklarından oluşan büyük bir askeri güç yığarken, özel harekat birliklerine bağlı komandolar gizlice Afganistan'a girerek operasyonlara başladı. "debka.com" adlı istihbarat sitesinin askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre Cumartesi gününden beri çok sayıda Amerikan komandosu, kendilerine bölgenin coğrafi yapısı hakkında bulgu veren Rus casusların kılavuzluğunda Tacikistan sınırını geçerek Afganistan'a girdi. İngiliz SAS komandoları da kuzeyden Afganistan'a giriş yaparak muhalif güçlerin komutanı General Raşit Dostum'un askerleriyle birleşti. SAS komandolarının Taliban mevzilerini geçerek başkent Kabil'e yaklaştıkları bildirildi.

MUHALİFLER TAM GAZ
Afganistan'ın kuzeyinde, Taliban güçleriyle Kuzey İtti akı arasındaki çatışmalar ise sürüyor. Kuzey İttifakı dün gece çok sayıda köyü ele geçirdi. Kuzey İttifakı sözcüsü Muhammed Eşref Nedim birliklerinin San Şarak bölgesinin doğusuna ilerlediğini ve bölgede çok sayıda köyü ele geçirdiklerini, hatta orta kesimlerine doğru ilerlediklerini söyledi. Çatışmalarda 8 Taliban milisinin öldürüldüğü ve Kuzey İttifakı'nın askeri mühimmat ele geçirdiği belirtiliyor.

200 BİN ASKERİ VAR
Bu arada Ladin'in dünyanın çeşitli yerlerinde 200 bine yakın askeri olduğu ve bu askerleri ABD'ye düzenlenen saldırıdan 2 gün önce göreve çağırdığı bildirildi. İstihbarat uzmanlarına göre, komutan düzeyindeki askerlerden bazıları, 101'inci ve 82'nci Hava İndirme Komando birliklerinde görev yapan Amerikalı Müslüman subaylardan oluşuyor. Bu subaylar, Ladin'in adamlarına Amerikan komandolarının savaş yöntemlerini öğretiyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır