kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Teröre çözüm Türk modeli


Merkezi Washington'da bulunan Dış Politika Araştırma Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunun uzmanlarından Michael Radu, dünyadaki Müslüman liderlerin, Atatürk'ü örnek almaları gerektiğini söyledi.
Radu, 11 Eylül'deki terörist saldırıları değerlendirdiği raporunda şunlara dikkat çekti: "Uzun dönemde, terörizme karşı en etkili güç, Müslümanlar'ın, terörizmin İslam'a aykırı olduğunu vurgulamalarıdır. Pakistan Devlet Başkanı Müşerref'in, modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ü kendisine model aldığı söyleniyor. Bunun doğru olduğunu ve diğer Müslüman liderlerin de Atatürk'ü model almalarını umuyoruz."

TÜRKİYE ÇOK ÖZEL BİR ÖRNEK
Radu, Türkiye'nin, Ortadoğu'da tek başına, İslam ile Batı'nın siyasi değerlerinin birbiriyle çatışmadığını gösteren başarılı bir örnek olduğunu belirtirken, Avrupalılar'ın Türkiye'ye yönelik eleştirilerine de eleştiriyle karşılık verdi: "Avrupalı dostlarımızın, sık sık Ankara'nın İslami fundamentalizme karşı tepkisini, insan haklarına müdahale olarak görmeleri ironiktir."

Radu, "Arap liderler, Müslümanlar ile teröristleri karıştırdığımız için kızarken, Hıristiyanlık, Musevilik, Budistlik adına günümüzde kitle terörizmi yapan bulunmuyor. Öyle görünüyor ki, İslam'ın içindeki bir şey, Taliban ve Usame bin Ladin gibilerinin davranışlarına izin veriyor. Sadece Müslümanlar bunun köküne inebilir. ABD'nin İslam dünyasından istediği bütün dünyada fundamentalistlerin, İslam'dan silinmesidir"dedi.

AVRUPA TERÖRİSTE KUCAK AÇTI
Terörizme karşı savaşta Avrupa'nın da sözle yetinmemesi gerektiğini belirten Radu, Batı Avrupa'da sayısız İslami terör hücreleri bulunduğunu kaydetti. Radu, İngiltere ve Almanya'da hâlâ bazı İslami liderlerin ABD'deki saldırıların faillerine destek için vaaz verdiklerini, Mısır, Cezayir, Fas ve Türkiye'de işledikleri suçlar yüzünden hüküm giyen bazı teröristlere halen Avrupa'da sığınma hakkı tanındığını hatırlatarak, bu tutumun yakın müttefikliğe yakışmadığını ifade etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır