kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beyoğlu'nda referandum


Ömer Avni Mahallesi Emektar Sokak'ın trafiğe açılıp açılmaması için düzenlenen halk oylamasını açık farkla "hayır"cılar kazandı
Beyoğlu Belediyesi, Ömer Avni Mahallesi'ndeki Emektar Sokak'ın araç trafiğine açılıp açılmamasına karar vermek için referandum düzenledi. Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da izlediği referandum sırasında mahalle sakinleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Sorunları halkla beraber çözme yolunu tercih ettiklerini belirten Başkan Topbaş, çeşitli semtlerde serbest kürsüler ve halk meclisleri kurduklarını hatırlatarak, sokak sakinlerinin referandumdan çıkacak sonuca saygı göstermelerini istedi.

KOMŞULUK BİTER
Başkan Topbaş'dan sonra konuşan sokak sakini Ayşegül Devrim, Emektar Sokak'ın trafiğe açılması halinde komşuluk ilişkilerinin yok olacağını, gürültü, hava kirliliği ve kaza tehlikesi yaşanacağını belirterek, "Sokak kesinlikle araç trafiğine kapalı kalmalı" dedi. Sokağın trafiğe açılmasını savunan Eczacı Suna Sipahioğlu ise özellikle kış aylarında büyük zorluklar yaşadıklarını söyleyerek, "Olası bir yangında itfaiye araçları müdahale edemez" diye konuştu. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı referandumda daha sonra oylamaya geçildi. 2 saat süren ve 52 geçerli oyun kullanıldığı referandumda 45'e karşı 7 oyla sokağın trafiğe kapalı kalmasına karar verildi.

Hayati KILIÇ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır