kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Toyota: Biz krizi hesaba katmıştık


Ticari hayatta krizleri normal bulan Toyota Avrupa Başkanı, "Türkiye planlarında herşeyi göze aldık" dedi
Önümüzdeki yılın ilk yarısında Adapazarı Toyatasa fabrikasında üretilerek Avrupa'ya ihraç edilecek yeni Toyata Corolla Sedan Frankfurt Motor Show'da sergilendi. Frankfurt'ta Türk basın mensuplarıyla özel röportaj yapan Toyota Europe Başkan Akira Imai, yeni Corolla'yı Türkiye'de üretmelerinin nedenini insan kaynakları ve ürün kalitesine bağladı. Türkiye'ye yatırım yaptıkları için pişman olmadıklarını belirten Imai, sözlerine şöyle devam etti:

'GELECEĞİNİZ PARLAK'
"Yatırım kararını büyüklüğe göre veriyoruz. Türkiye planları üzerinde çalışırken, her türlü olumsuzluğu da düşündük. Bu kriz gözönüne alındı. Ticari hayatta krizler normaldir. Krizi kısa sürede atlatacağını inanıyoruz. Merak etmeyin, Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz."

Toyota'nın yatırım yaptığı ülkelere Japon yan sanayinin de geldiğini belirten Imai, Türkiye'deki krizin nasıl atlatılacağı konusunda Japon geleneğine göre evliliği örnek gösterdi: "Japonya'da evli çiftler mutlaka, evlilikleri sırasında sorunlar yaşar. Ancak hiçbir zaman ayrılmayı düşünmez. Bunları çözmeye çalışır."

Yeni ihracat stratejisi
Adapazarı fabrikasında üretilecek yeni Corolla Sedan için Toyota Motor Türkiye yetkilileri şunları söyledi: "Fabrikanın kapasitesi 100 bin. İç pazara ilk önce 40 bin adet, ihracat için de 60 bin otomobil hesapladık. Ancak pazar yüzde 70 daraldı. Yeni stratejiler geliştiriyoruz. Bu oran iç pazar için yüzde 20 olarak değişebilir. Yeni plaları pazar belirleyecek"

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır